Tarih: 27.06.2021 19:32
ADANA’YA PORTAKAL ÇİÇEĞİ PARKI
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Yüreğir İlçesinde yaptırdığı Portakal Çiçeği Parkı törenle açıldı, Sarıçam İlçesindeki kreş ile parkın temeli de törenle atıldı. Park açılışında Mustafa Özarslan da konser Verdi.
Sarıçam İlçesi Çarkıpare Mahallesi'ndeki park temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Millet İttifakı'na mensup siyasi partilerin il-ilçe başkan ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, CHP Adana, Tekirdağ ve Bursa milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Sarıçamlılar katıldı. Törene MHP'li Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın katılmaması dikkat çekti.

içinde kendi kendini temizleyecek biyolojik göletin olacağını belirterek, pandemi döneminde parkların, açık alanların öneminin daha fazla hissedildiğini ifade etti. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin enerji ihtiyacının, yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisiyle karşılamak için yoğun çalışma yapıldığını anlatan Zeydan Karalar, böylece hem küresel ısınmaya karşı mücadele edilmiş olunacağını, hem de şu anda elektrik için ödenen paranın halka hizmete aktarılacağını açıkladı. Karalar, Sarıçam İlçesi'nin iyi düzenlenmeyle cazibe merkezi olma potansiyeli bulunduğunu, bunu hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı. Zeydan Karalar, yönetim anlayışlarındaki farklılığa vurgu yaptı ve halkın parasını iyi kullanarak, hizmete aktardıklarını, bunu her geçen yıl daha iyi yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak park temel atma töreninde,"Sarıçam da, Adana da, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ ve CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görev yaptığı şehirler de böyle hizmet görmedi.Bizim belediyelerimiz halka dokunan güzel işler yapıyorlar. Zeydan Başkan'a güzel yatırımları için, halka dokunan hizmetleri için teşekkür ediyoruz." dedi.
Park temel atma töreninin ardından ardından Sarıçam İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde kreş temel atma töreni gerçekleştirildi.
KREŞLER YAPILACAK
[caption id='attachment_131990' align='alignnone' width='300']

default[/caption]
724 metrekare alanda kurulacak kreşte, yaklaşık 200 çocuğun eğitim alacağını, 20 civarında da okul öncesi eğitimcinin görev yapacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şöyle konuştu:
"Kreşler kadınlarımızın çalışabilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; kadının ve erkeğin ülkenin gelişimine birlikte katkı sağlaması konusundaki hassasiyetine uygun davranılabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kadınlarımız ekonomik açıdan güçlü olmalı ve üretime katkı sağlamalı. Ancak bu yapılırken çocukların kreşi için ödenen paralar, kadınının çalışabilmesinin önündeki önemli bir engel. İşte bunun için Adana'da 12 kreş yapmayı planlıyoruz. İkinin temelini Kozan'da atmıştık. Şimdi Sarıçam'da temel atıyoruz. Yenilerini de yapacağız. Sarıçam ilçemizin sorunlarını çözüyoruz ve hizmeti yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Bizim parayı kullanma biçimimiz farkı. Pandemide gelirler düşmesine ragmen halka hizmeti, mağdur kesimlere verdiğimiz desteği artırdık. Bizim yönetimimizin derdi halka hizmettir. Halka hizmet edebilmek, işçimizin maaşını zamanında ödeyebilmek için alnımızın damarı çatladı amabaşardık. Sarıçam yeni bir yerleşim bölgesi ve yollar, parklar, kreşler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz"
[caption id='attachment_131989' align='alignnone' width='300']

default[/caption]
PORTAKAL ÇİÇEĞİ PARKINDA MUSTAFA ÖZARSLAN KONSERİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve temel atma törenlerine katılanlar Yüreğir ilçesinde yapımı tamamlanan Portakal Çiçeği Parkı'nı hizmete açtı ve burada Mustafa Özarslan konserine katıldı.
Mustafa Özarslan, birbirinden güzel parçaları ve müthiş yorumuyla Adanalılara birbirinden güzel türküler ve parçalar seslendirdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —