39. CHP Adana İl Kongresi Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Salonunda yapıldı. Kongrede tek liste vardı. Mevcut başkan Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Silivri'de 100 günü aşkın süredir tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın onayı alarak yeniden aday gösterildi. Tanburoğlu'nun karşısına ikinci bir liste çıkmadı. Adana CHP'nin son yıllardaki en sönük kongresinin olduğu gözlendi.
CHP tüzüğü gereğince CHP'li belediyelerde ya da şirket yönetimlerinde görev alan partililer il yönetimine ve il disiplin kuruluna giremedi. Durum böyle olunca da eski yönetim listesindeki birçok isim değişti.
Kurultay delegeleri arasında Silivri'de tutuklu ABB Başkanı Zeydan Karalar ile Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in de olması dikkat çekti. Tutuklu olan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yerine kardeşi Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar'ın yazıldığı gözlendi.
Adana CHP 39. Olağan kongresinden geriye salonda Zeydan Karalar adının yazılı olduğu kırmızı sandalye ile Adana'da Silivri'ye yürüyüş gerçekleştiren gençlik kollarının koreografisi kaldı.
www.adanaulus.com