TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, meslek örgütlerinin kuruluşunun 71. yılını, dayanışma etkinliği ile kutladı.
Adana Seyhan Otelinde yapılan etkinlikte, meslekte 70, 60, 50 ve 40 yılı dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgeleri verildi.
İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, İnşaat Mühendisleri Odasının, 71 yıldır bilimi ve tekniği rehber edinerek, kamu yararını esas alarak, ülkemizde güvenli yapılaşmanın oluşması, kentlerimizin daha yaşanır olması için mücadele ettiğini belirtti. Çak; İnşaat Mühendisleri Odasının 71. yıl dönümünü hep birlikte kutlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Deprem gerçeğiyle yaşanan ülkemizde, inşaat mühendisliği mesleğinin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten Çak; sözlerine şöyle devam etti:
"Can güvenliğini, kamusal sorumluluğu ve geleceği omuzlarında taşıyan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu nedenle; mühendisliğin her aşamasında, bilime ve mesleki etik değerlere bağlı kalmak hayati önem taşımaktadır.
Odamız; bu doğrultuda sürdürdüğü 71 yıllık mücadelesinin yarattığı köklü geçmişi ile kamuoyunun hafızasında önemli bir yer edinmiştir. Bizlere düşen görev; miras aldığımız bu onurlu çizgiyi daha da ileri taşımaktır.
Mesleğine sahip çıkan, bilimden ve akıldan yana tavır alan değerli meslektaşlarımızla birlikte, Odamızı daha nice yıllara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.
Çak, konuşmasında meslekte 60, 50 ve 40 yılını tamamlayan meslektaşlarını kutladı, Odaya, mesleğe katkıları dolayısıyla teşekkür etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer ve Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, İMO'nun 71. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan konuşma yaptılar.

PLAKET ve ONUR BELGESİ
Konuşmaların ardından, meslekte 60, 50 ve 40 yılını dolduran İMO Adana Şubesi üyesi inşaat mühendislerine plaket ve onur belgelerinin takdim törenine geçildi.
Geceye, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, Geçmiş Dönem Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Hulisi Güvel ve İbrahim Özdiş, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, Yüreğir ve Çukurova Belediye Başkan Yardımcıları, Meslek Örgütlerinin Başkan ve temsilcileri, İMO Adana Şube geçmiş dönem başkanları, İMO Adıyaman ve Kahramanmaraş Temsilcileri ile İMO Adana Şube Üyeleri katıldı.
Plaket törenin ardından Grup Mihman sahne aldı, gece müzikle devam etti.