ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSUNDAN, ADANA’DA DAYANIŞMA KONSERİ
Manşet Haber 22.03.2023 11:10:41 0

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSUNDAN, ADANA’DA DAYANIŞMA KONSERİ

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSUNDAN, ADANA’DA DAYANIŞMA KONSERİ






6 Şubat depremlerinde 7 üyesi hayatını kaybeden, birçok üyesi de enkaz altından kurtarılan Antakya Medeniyetler Korosu, 28 Mart 2023 Salı günü Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde konser verecek. “Seyhan’dan Asi’ye el birliğiyle” mesajının verileceği Anma Konseri Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle düzenleniyor.





2007 yılında kurulan ve kadrosunda birçok etnik köken, din ve mezhepten amatör sanatçının yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu’nun hem bizzat yaşama dönmek hem depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma sergilemek hem de depremde hayatını kaybeden 7 koro sanatçısının ailelerine ve depremzede koro üyelerine destek olmak amaçlarıyla vereceği konserin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.





Kuruluş amacı, Hatay’ın kültürel zenginliğini ve hoşgörü kültürünü dünyaya tanıtmak, ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak olan Antakya Medeniyetler Korosu’nun 200 üyesinden hayatta kalanlar, depremin ardından çeşitli illere dağıldı ve ilk kez söz konusu dayanışma konseriyle Adana’nın ev sahipliğinde bir araya gelecek.





Hatay’ın dünya çapında bir markası haline gelmişken depremin en ağır yaralarından birini yaşamak zorunda kalan koro, İstanbul’dan da benzer bir öneri aldı. Komşu il Adana’nın ardından İstanbul’da düzenlenecek geceye 40 dolayında ünlü sanatçının da katılacağı bildirdi.





28 Mart akşamı konseri için aynı gün aynı salonda yapılacak prova, farklı okullardan öğrenciler tarafından izlenecek.





KONSERE DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR:





1. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ





2. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ





3. ALTIN KOZA KÜLTÜR SANAT





4.  ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ





5. ALTIN ORAN DÜŞÜNCE VE SANAT PLATFORMU





6.  ADANA TABİP ODASI





7.  ADANA KOROLAR FEDERASYONU





8. ADANA ROTARY KULÜBÜ





9. AFAD – ADANA FOTOĞRAF AMATÖRLERİ DERNEĞİ





10. ÇUKUROVA ÖĞRETİM ELEMANLARI DERNEĞİ





11. ÇUKUROVA TIP MEZUNLARI DERNEĞİ





12. ÇUKUROVA SANAT GİRİŞİMİ





13. FOTOĞRAFYA DERNEĞİ





14. GÜNDOĞDU VAKFI





15. KADER – KADIN ADAYLARI DESTEKLEME DERNEĞİ





16. KADİRLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI





17. TÜRK ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ







YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°