ATLAS DENİM’DE  SÜNNET ŞÖLENİ
Manşet Haber 3.12.2019 18:34:29 0

ATLAS DENİM’DE SÜNNET ŞÖLENİ

ATLAS DENİM’DE SÜNNET ŞÖLENİ

Adana Hacı Sabancı OSB’de Atlas Denim Fabrikası’nda düzenlenen törenle 52 çocuk erkekliğe ilk adımı atarak sünnet oldu.
Atlas Denim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldız ve Başkan yardımcısı Erdoğan Türkmen aileleri ile birlikte etkinliğe katılarak, çocuklarının ilk mürüvvetini yaşayan ailelerin heyecan ve sevincine ortak oldu. Palyaço, yüz boyama etkinliği, ödüllü yarışmalar, çekilişler, çeşitli gösteriler ile eğlenen çocuklar daha sonra aileleri ve Atlas denim çalışanları ile birlikte eğlenceli şarkılarla, orkestra, dj müzik ve davul zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynayıp stres attılar. Sünnet Töreni boyunca yiyecek ve içecek ikramı yapılırken, çocuklarla birlikte aileler ve bütün çalışanlar gün boyu doyasıya eğlendiler.
Sanayide ilk yatırımını Adana’da yaptığını, bundan sonra da doğduğu topraklara borcunu ödemek için aynı yolu izleyeceğini söyleyen Yıldız; “Türkiye’nin son beş yılda yapılan ‘’en büyük tekstil yatırımıyız. Tesisimiz Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarında titizlikle çalışan, kalite ve inovasyon odaklı bir yatırımdır. Biz organik boya, organik kumaş kullanan, doğa dostu, çevreye duyarlı, geri dönüşüme önem veren bir kuruluşuz” dedi.
Atlas Denim olarak 1.000 kişiyi istihdam ederek üç vardiya halinde üretim yaptıklarını dile getiren Yıldız “Bizde makine kapatmak diye bir kavram yok. Enerji maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı, yenilenebilir enerjiye yöneldikl. Çatımızın tamamına, güneş enerjisi yatırımı yaptık” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ ADANA’YI, DENİM ‘İN BAŞKENTİ YAPMAK’’
Sosyal sorumluluğu önemsediğini belirten Atlas Denim Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldız, şöyle devam etti:
“Çalışan kardeşlerimizin isteklerini tecrübelerimden dolayı biliyorum. Birinci yıl fabrika sistemini oturtmaya çalıştıktık, ikinci yıl çalışanlarımızın çocukları için sünnet şöleni yaptık. Şu anda 52 çocuğumuz, sünnet oldu. Giyim, kuşam, her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Ayrıca yeni eğitim öğretim dönemi itibariyle çalışanlarımızın ilk ve ortaokul dönemindeki çocuklarına spor ayakkabı ve çanta yardımı da yapılacak. Çalışanlarımızın üniversite öğrencisi olan çocuklarının tamamına burs vermeye başladık. Bu yıl 60 öğrencimiz çıktı.”
Adana’da 3 yıl önce temelleri atılan Atlas Denim,2017 yılının temmuz ayında denim kumaş üretimine başladı. Şirketin her yıl üretimini artırarak ihracata yönelmek. 2020 yılından itibaren 50 milyon metre/yıl üretim hedefleniyor.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°