BULUNMAZ HİNT KUMAŞI
Manşet Haber 9.12.2021 00:02:45 0

BULUNMAZ HİNT KUMAŞI

BULUNMAZ HİNT KUMAŞI






Bir yazımın başlığı BİR ÜSTÜN IRK: İNGİLİZLER idi.İngilzlerin kendilerine nasıl baktığını   başka ırklara nasıl baktığını, tarihte kendi vahşetlerini bile nasıl kutsadığını,kendileri   dışındaki milletleri ve medeniyetleri her fırsatta aşağılamak ve kullanmak için neler yaptığını anlatmaya çalışmıştım.





Şu sözle bir İngilize, yazar William Howitt’e ait: 'Hıristiyan Batı denilen bu soyun, dünyanın dört bir yanında boyunduruğu altına alabildiği milletlere karşı gösterdiği vahşet ve zulmün bir benzerine hiçbir çağda ne kadar vahşi, ne kadar kaba, ne kadar merhametsiz ve utanmaz olursa olsun başka hiçbir soyda rastlanamaz.'





Bu sözleri somutlaştıralım:





1612’de Hindistan’da British East India Company adıyla bir şirket kuruldu, sonraülkenin önemli şehirlerinde ticarî merkezler açıldı ve böylece Hindistan’da İngiliz hakimiyeti başladı. Demir, kömür ve diğer maden işletmelerini, çay ve pamuk üretimi takip etti. Kısa sürede  şirket bir devlete dönüştü. Ve İngilizlerin düzenli ordularının karşılarında küçük Hint prenslikleri tek tek düştü.





1803’e gelindiğinde -Pencap bölgesi hariç- ülkenin tamamı sömürgeleşmişti. Pamuk üretimi oldukça kazançlı bir sektördü. Hindistan’ın verimli topraklarında ucuz işgücüyle üretilen pamuklar gemilerle İngiltere’ye götürülüyor ve kumaş yapılıyordu. Fabrikalarında üretilen bu kumaşların yine Hindistan’a pazarlanması planlanıyordu.





Ancak İngilizler büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaktı. Çünkü Hintliler, İngiliz kumaşını almıyor, daha pahalı olduğu halde kendi ürünlerini tercih ediyorlardı. Büyük Britanya Hindistan’a bir türlü kumaş satamıyordu. Bir şeyler yapılmalıydı.  





Şirket yönetimi insanlık dışı bir yönteme başvurdu. Dokuma tezgahlarında çalışanların ve ipek dokumacılığı yapan genç kızların baş parmaklarını kestirdi. Böylece o zavallılar dokuma tezgahlarında düğüm atamayacaklardı.





Eli ve kolu kesilenler de vardı. Bunlar üç beş kişi de değildi. Sayıları neredeyse 100.000’i geçmişti.Sonuçta Hint kumaşı ortadan yok oldu, pazar tamamen İngilizlere kaldı. Açgözlü kapitalizm yine kazanmıştı. Ve bir tabir bütün dünyaya yayıldı: BULUNMAZ HİT KUMAŞI





İ Büyük Britanya, Hindistan'da kan ve renk bakımından Hintli, düşünce, ahlak ve davranış bakımından İngiliz bir toplum yetiştirmek için çok çalıştı. Fakat, sadece İngilizce dili ve edebiyatından başka hiçbir şey bilmeyen Hıristiyanlaştırılmış bir zümre yetiştirmeyi başarabildiler. Bunlar da memur yapıldı. Bunlar ise, beyinleri yıkanmış, kendi milletine düşman,  parayla satın alınmış yalaka bir güruhtan başka bir şey değildi. 





Sözü yine İngiliz yazar William Howitt’e bırakalım mı?





  • “EĞER İÇERİDEKİ YERLİ İHANET ETMEZSE, DIŞARIDAKİ DÜŞMAN ZARAR VEREMEZ.”




TÜRKÇEMİZDE DE ŞÖYLE BİR SÖZ YOK MU?





  • “KAHPE İÇERDEYSE, KAPI KİLİT TUTMAZ.




NE YAPALIM, TARİH DE, TECRÜBE DE BÖYLE SÖYLÜYOR.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.8° / 13.8°