Büyükşehir Patkmetre için ne dedi?
Manşet Haber 2.12.2012 20:40:09 0

Büyükşehir Patkmetre için ne dedi?

Büyükşehir Patkmetre için ne dedi?

Adana(Ulus)--Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, son günlerde kamuoyunu meşgul eden parkmetre uygulaması ile tartışmalara son verecek bir açıklama yaptı.

Açıklamada; İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararındaki gerekçelerin şekli ve usuli eksiklerden kaynaklandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı’nın imzasını bekleyen yasa tasarısının yürürlüğe girmesiyle konunun yeniden değerlendirileceğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bakım ve onarımı Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan 7 adet cadde ve bulvar üzerindeki 681 araçlık park yerinin ihale etmek kaydıyla 15/12/2014 tarihine kadar Yeni Adana İmar İnşaat Ticaret A.Ş.’ne tahsisine ilişkin 30/11/2011 tarih ve 252 sayılı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Adana 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır.

Açılan dava ile ilgili olarak anılan mahkeme; Belediye meclis kararındaki şekli eksiklikler nedeniyle söz konusu kararın yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bahse konu mahkeme kararı ve dayandığı gerekçeler Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin kararındaki usuli eksikliklere ilişkin olup, Büyükşehir Belediyesinin park yeri ihale etme yetkisinin bulunmaması ya da parkmetre uygulaması ile ilgili değildir. Mahkeme kararının kaldırılması amacıyla Adana Bölge İdare Mahkemesine başvurulmuştur. Konu ile ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, belirtilen yer ve bölgelerde verilen parkmetre hizmeti kesintisiz olarak sürecektir.

Ayrıca mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan işlem, T.B.M.M.’de kabul edilen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulan “Büyükşehir Belediye Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’nın 10. Maddesinde yeniden düzenlenmiştir. Yapılan düzenleme yürürlüğe girdiğinde mahkeme kararındaki hukuka aykırı bulunan hususlar ortadan kalmış olacaktır. Durum yeniden incelenecek ve değerlendirilecektir. “

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°