Çetin, Kentsel Dönüşümde Israrlı
Manşet Haber 24.05.2015 16:39:58 0

Çetin, Kentsel Dönüşümde Israrlı

Çetin, Kentsel Dönüşümde Israrlı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri Mahallesi’ndeki olası kentsel dönüşüm için “Halkın onayını almadan adım atmayacağım, bu projede halkın avukatı benim” a.ıklamasında bulundu.

soner_cetin_chp_adana (4)Son günlerde kamuoyunda tartışılan Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu bu kez CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in her hafta gerçekleştirdiği “Halk Günü”nde  masaya yatırıldı.

Durmuş Aksakal adlı yurttaşın sorusunu yanıtlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projede halk lehine bazı düzeltmeler yapıldığını vurgularken “Sizleri endişeye sevk edenler, pembe yalanlar atanlar gerçeği anlatmıyorlar. Gerçek şu: Evinize karşılık çok daha kaliteli, çağdaş evlerde oturacak, üste para vermeyecek, iki kez taşınma, her ay kira yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız projeyi imzalar imzalamaz halka gideceğiz” diye konuştu.

Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşüm  konusunda açıklamarda bulunan  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “rant var” biçimindeki söyleme karşı çıktı. Çetin, “Ben rant sözcüğünü hiç sevmedim, kentsel dönüşümle birlikte evleriniz kat be kat değer kazanacak ya, mesele bu. Gelin şuna rant değil de değer artışı diyelim. Belediyenin çıkarı diyorlar. O da yanlış. Nasıl ki sizlerin evi, dükkânı varsa belediyenin de yeri var, hakları var. Ama benim tek mutluluğum Dikmen Vadisi’nde yer alan evlerden daha güzel daha çağdaş evlerde oturunca ‘Allah razı olsun’ diyecek olmanızdır” dedi.

“6 MİLYAR TL’LİK DEV YATIRIM ”

Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşümle ilgili toplam yatırımın Cumhuriyet tarihinde Adana’ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Boş sözlere kanmayın” diye çağrıda bulunduğu halka seslenirken şu bilgileri de verdi: Sizleri TOKİ’nin eline bırakmak istemiyoruz. TOKİ’nin uygulaması malum; hurdacı evinizi alır başka yerden verir, kalitesi tartışmalıdır ve üste para alır. İkincisi burada eski parayla 6 milyarlık yatırım olacak, firmaların alt taşeronları ve çalışacak kişiler Belediye Evleri, Çukurova ve Adana’dan, malzemeler de yine Adana’dan olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çukurova Belediyei’nin Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm taleplerini evraklardaki bazı eksiklikler nedeniyle tamamlanması için iade etmişti. Bu olaydan sonra Belediye Evlerindeki kentsel Dönüşüm tartışılmaya başlanmıştı.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°