Çetin Projelerini Anlattı
Manşet Haber 24.06.2016 03:22:10 0

Çetin Projelerini Anlattı

Çetin Projelerini Anlattı

3 ayda bir toplanan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında 9’uncu kez bir araya geldi. Çetin, kültür-sanat projeleri hakkında yapılan ve yapılacak olanları sıralayarak, “19 Mayıs’ta kardeşliğimiz için motosikletlere bindik, 3 Haziran’da Türk şiirinin barış, sevgi ve vatan şairi Nazım Hikmet’i andık, ekimde karikatür, aralıkta 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ni yapacağız. Hepsi kültür sanata katkı ve kardeşliğimiz içindir” dedi. Danışma Kurulunda söz aklan Dersimliler Derneği Başkanı Metin Çelik, Türkiye’nin ciddi bir barış ve kardeşlik projesine ihtiyacı olduğunu ve ‘Kent Kardeşliği’ adı altında bir proje geliştirilmesini önerdi.soner_cetin_danisma (1)

Geniş kitlesiyle ve hayata geçirdikleri etkinliklerle dikkat çeken Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına söz alan Duygu Zengin, geçen yıl ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini ekimde yapacaklarını belirterek, destek istedi. “Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” diyen Zengin’i, Başkan Soner Çetin, “Etkinliklerinizi Adana geneline yayasınız diye, Orhan Kemal Kültür Merkezi’mizi seve seve size açarız” önerisinde bulundu. Adana Yapı Müteahhitleri Derneği(AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da konuşmasında, yaşanan trafik sorunundan yakındı, sonra Başkan Çetin’e seslenerek, “Sorunları çözün diye sizi seçtik. Doğru mu yaptık, evet doğru yapmışız. Bu kadar demokratik bir ortam sunuyorsunuz, teşekkür ederiz. Memnun muyuz, evet memnunuz” dedi. soner_cetin_danisma

“KÜLTÜR SANAT DEYİNCE ÇUKUROVA GELİYOR”

Toplantıda söz alan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, kentte gereksiz tartışmalara girilmemesini, çatışmasız ve barışçıl bir dil kullanılmasına özen gösterilmesini istediler. Danışma Kurulu toplantısına Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği adına katılan turizmci Nesrin Göçhan, Adana’da ciddi bir film platosu yapılmasını önerdi. İstanbul ve Ankara’daki birçok çevrenin “kültür-sanat” dendiğinde Çukurova Belediyesi’ni örnek gösterdiğini belirten Göçhan, “Turizm barış ister, güvenlik ister, özgürlük ister. Barışın, güvenliğin ve özgürlüğün olmadığı yere turist gelmez” diye konuştu.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°