Çetin’den Çatkapı Denetim
Manşet Haber 4.04.2016 17:50:48 0

Çetin’den Çatkapı Denetim

Çetin’den Çatkapı Denetim

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir vatandaşın şikayeti üzerine, hemen harekete geçerek, zabıta ekibiyle birlikte denetime çıktı.

Bir vatandaş, Belediye Başkanı Soner Çetin’i cep telefonundan arayarak, Çukurova İlçesi Yurt mahallesindeki bir apartmanın girişinde ve bodrum katında kaçak et kesimi yapıldığı ve etrafa kötü kokular yayıldığı şikayetinde bulundu.

ANINDA MÜDAHALE
soner_cetin_cat_kapi (2)Telefon görüşmesi üzerine zabıta ekibini de yanına alan Başkan Soner Çetin, ilgili adrese giderek, önce sorunu ileten Defne Pazarbaşı’nın şikayetini dinledi. Apartman sakinleriyle birlikte Başkan Çetin’e sorunlarını aktaran Pazarbaşı, “Aşağıda kasap var. Apartmanımızın girişinde ve bodrumunda canlı hayvan kesimi yapılıyor. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz ama kesim nedeniyle yayılan kokudan son derece rahatsızız. Ayrıca, telefon eder etmez geldiğiniz için de ayrıca çok mutluyuz. Ben bu kadar kısa sürede müdahale edileceğini düşünmüyordum” dedi.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Çetin, “Bizim işimiz halka hizmet. Elbette halkımızın bir sorunu varsa, bu sorunu kendimize dert ederiz. Hem sizlerin, hem de bizlerin rahat uyuması için tüm sorunlara anında müdahale ediyoruz” diye konuştu. Çetin, zabıta ekiplerine, kaçak kesim yapıldığı iddia edilen yerlerin denetlenmesi talimatını verdi.
“MODERN KESİMHANE KURUYORUZ”
soner_cetin_cat_kapi (1)Zabıtanın denetimlerini sürdürdüğü sırada, apartmanın altındaki kasaba girerek, işyeri sahibiyle görüşen Başkan Soner Çetin, esnafa vatandaşların şikayetini anlattı ve sorunun çözüme kavuşması için bir süre sohbet etti.
Şambayat bölgesinde, modern bir canlı hayvan satış ve kesim alanı oluşturduklarını anlatan Başkan Çetin, Kurban Bayramı’ndan önce bu projenin hayata geçeceğini ve 25 hayvanın aynı anda kesim yapılabileceği modern tesisler oluşturacaklarını belirtti. Başkan Çetin, kasap esnafından, kesimlerinin bu modern tesislerde, kurallara uygun yapılması uyarısında bulundu.
Başkan Çetin’in uyarısı üzerine, esnafta bir daha apartman önünde kesim yapmayacağını belirterek, uyarı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esnaf, kesimhane projesinin kendilerini bu zor durumdan kurtaracağını belirterek, proje içinde ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°