CHP
Manşet Haber 1.10.2022 17:31:14 0

CHP'Lİ AYHAN BARUT: FİYATLAR 3 KAT ARTTI

CHP'Lİ AYHAN BARUT: FİYATLAR 3 KAT ARTTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Konya'nın Ereğli ilçesinde esnaf ve yurttaşların derdine ortak oldu. CHP'li Barut'a yaşadıkları sorunları anlatan esnaf ve yurttaşlar, ekonomik kriz nedeniyle yaşamın çok zorlaştığına dikkat çekerek artan fiyatlar ve fahiş zamlardan şikayet edip çözüm istedi. Geçen sene bin 1300 lira olarak ödediği elektrik faturasının 6 bin 300 liraya yükseldiğini belirten bir esnaf, 'Faturalarımız katlanırken gelirimiz düşüyor. Artık faturaları ödeyemez haldeyiz' diye tepki gösterdi.
CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle 2 gün boyunca Konya'nın Ereğli ilçesinde esnafından çiftçisine, demokratik kitle örgütleri temsilcisinden üretici köylülere dek toplumun tüm kesimleriyle buluşan Ayhan Barut, halkın sorunlarına çözüm üretilmesini istedi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve partililerin de eşlik ettiği CHP'li Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle yurttaşların büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade etti. Halkın iktidarında sorunlara çare bulacaklarını belirten Barut, iktidar yolunda yurttaşlardan destek istedi.
CHP'li Barut'un ziyaretinde yaşadıklarına adeta isyan eden şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu, 'Peynir ve süt ürünleri işiyle uğraşıyorum. Ürünler zamlandı, aldığımız vergiye, elektriğe gidiyor. Çoluk çocuğumuza bir şey kalmıyor maalesef. Ürün fiyatları 3 kat arttı. Vatandaş alamıyor. Ben utanarak söylüyorum, eskiden 3-5 kilo alan vatandaş artık yarım kilo alıyor veya alamıyor. Şimdi 12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?' dedi.
FAHİŞ ARTIŞI TEK TEK ANLATTI
Kendisini ziyaret eden CHP heyetine derdini anlatan kasap Kadir Öztürk ise, kira parasını ödediğini, elektrik faturalarının ise çok yüksek geldiğini söyledi. İlk başta 1800-1900 lira gelen elektrik faturasının artık 3 bin lirayı geçtiğini aktaran Öztürk, 'Geçen seneye göre bu sene arasında çok fark var. Vatandaşın alım gücü çok düştü. Geçen yıl 55 liraya verdiğim kıymanın fiyatı 140 lira. Artık vatandaş alamıyor' diye konuştu. Geçen sene 1300 lira elektrik faturası öderken bu sene 6300 lira elektrik faturası ödediğini belirten başka bir esnaf ise, 'Bu giderler ve mevcut iş durumu nedeniyle aşırı zorlanıyoruz' şeklinde konuştu.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°