“ÇİZGİLERLE ADANA” SERGİSİ 3 EKİM’DE
Manşet Haber 28.09.2022 02:01:57 0

“ÇİZGİLERLE ADANA” SERGİSİ 3 EKİM’DE

“ÇİZGİLERLE ADANA” SERGİSİ 3 EKİM’DE

İlk sergisini 2018 yılında doğup büyüdüğü Adana’da “Çizgilerle Adana” adı altında gerçekleştiren Necati Derya, 3 Ekim 2022 tarihinde yeniden açıyor.
Necati Derya açacağı sergi ile ilgili şunları ifade etti:
'Serüvenim, Adana sevdasının bir tutkuya dönüşmesi, bu tutkunun da çizgilerde can bulmasıyla başladı…İlk çalışmalarımı, 1800-1900’lü yılların Adanasından özenle seçtiğim fotoğrafları çizgilere dönüştüren bir anlatım tekniği kullanarak resimledim…Bu çalışmalar bir koleksiyona dönüşmeye başladığında sergi fikri ortaya çıktı…
İlk sergimi 2018 yılında doğup büyüdüğüm Adana Kentinde “Çizgilerle Adana” adı altında gerçekleştirdim…
Sergi beğenilip, olumlu eleştiri ve yorumlar alınca, bu çalışmaları diğer şehirleri de kapsayacak biçimde genişletme kararı aldım. Artık sergi formatım ortaya çıkmıştı.
Şehirlerin 1800-1900’lü yıllarının fotoğraflarını ince eleyip sık dokuyarak seçimlerimi yapıyordum…
İkinci sergimi, Gaziantep’i resimleyerek “Çizgilerle Ayntap” adı altında Gaziantep’te gerçekleştirdim…
Üçüncü sergimi, yaşadığım şehir İstanbul’da “Çizgilerle İstanbul” adı
altında açtım.
(Seçtiğim çini mürekkebi, fırça, rapido kalem ve tarama ucu ile biraz çizgi roman biraz gravür tekniğini harmanlayarak Canson kağıda çiziyorum. Bunu yapmadaki amacım; özellikle genç kuşakların yaşadıkları şehirlerini biraz da bu açıdan görmelerini, tanımalarını ve sevmelerini sağlamak…)'
Dördüncü sergisini yine, yeniden 3 Ekim 2022 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisinde açacağını belirten Necati Derya, 'Birincisinin devamı niteliğinde, koleksiyonun ikincisi olan ve yeni resimlerden oluşan “Çizgilerle Adana” sergime gelmeniz, beni çıktığım bu yolda güçlü kılacak ve onur duyacağım' şeklinde açıklamalarda bulundu.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°