Beylikdüzü eskort escort bayan Ataköy bayan escort Taksim escort Taksim escort Pendik esc Adana escort

Adana escort

ÇUKOBİRLİK'te hedef pamuğun tamamını almak - Adana UlusAdana Ulus

1 Aralık 2023 - 05:33

ÇUKOBİRLİK’te hedef pamuğun tamamını almak

ÇUKOBİRLİK’te hedef pamuğun tamamını almak
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2012 - 1:47

Çukobirlik’in, 2012/2013 kampanya dönemi kütlü pamuk alımları için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yazılı açıklamasında23 merkezde alım yapılacağını, üretici ortaklarının ürünlerini gönül rahatlığı içerisinde ÇUKOBİRLİK’e teslim edebileceklerini ifade etti.
Çukobirlik’in geçen kampanya döneminde 36 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirdiklerini belirten ÇUKOBİRLİK Genel Müdürü Bal, açıklamasında şöyle dedi:

“Yeni sezon için ortaklarımız toplam 130 bin ton rekolte beyanında bulundu. Ortaklarımızın getireceği pamuğun tamamını alacağız. Dileyen ortağımız pamuğunu emanet usulü verebileceği gibi dileyen ortaklarımıza, günlük borsa değerleri üzerinden ödeme yapacağız. Çukobirlik olarak amacımız; ortaklarımızın emeğini ve alın terini en iyi şekilde değerlendirmek, onları aracıların insafına bırakmamak.”

Bal, Çukobirlik’in yeni kampanyada sadece ortak için alım yapacağını ve teslim edilen ürünlerin kurum tesislerinde işlendikten sonra günlük borsa değerleri üzerinden satışa sunulacağını kaydetti. Bal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz açısından stratejik önemi bulunan pamuğa daha fazla destek olunması ve ekim sahalarının yaygınlaştırılması için gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz. Özellikle hasat dönemlerinde fiyatlarla ilgili spekülatif ve olumsuz gelişmeler, çiftçimizi pamuk ekiminden giderek uzaklaştırıyor. Ülke olarak, pamukta istikrarlı bir fiyat politikasının hayata geçiremediğimiz takdirde, ekim sahalarının daha da daralması kaçınılmazdır. Bu da, gelecekte özellikle tekstil sektörümüzün büyük oranda dışa bağımlı hale gelmesine ve yüksek maliyetlerle pamuk ithal etmesine neden olacaktır.”

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        YORUM YAP

        YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

        DÖVİZ KURU

        BIST100
        DOLAR
        EURO
        BITCOIN
        ÇEYREK ALTIN
        GRAM ALTIN