Çukurova 6. Kitap Fuar Açılıyor
Manşet Haber 15.01.2013 10:12:32 0

Çukurova 6. Kitap Fuar Açılıyor

Çukurova 6. Kitap Fuar Açılıyor

tuyap_basin2013Adana(Ulus)--Bölgenin En Büyük ve En Önemli Fuar Alanına Sahip Şehir Adana'da Yer Alan Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, kapalı ve açık toplam 80.000 m2 alanı ile 2013 Fuarlarına hazır.

TÜYAP Adana Fuarcılık Anonim Şirketi, 2006 yılında düzenlediği ilk fuar projesinden 2012 yılı sonuna kadar başarı ile gerçekleştirdiği toplam                 83 fuar, 7 yıllık deneyimi ve bilgi birikimi, açık-kapalı toplam 40.000 m2 lik sergileme alanı ile fuarcılık alanında güvenilir hizmet anlayışı ile verimli buluşmalara ev sahipliği yaparak 2013 fuarlarının çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

37 Ülkeden 438.300 Ziyaretçi

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü; şöyle konuştu:

'Adana şehri; üretim değerleri, bölgeden yapılan ihracatı, ekonomiye olan katkısı  dikkate alındığında bölgenin çekim merkezi olarak öne çıkıyor. Bölgenin ticaret merkezi Adana şehrinde Adana şehrinde 2012 yılı süresince, 17 ülkeden 988 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlenen 12 ayrı fuar projesiyle, Türkiye hariç 37 ülkeden ve yurt genelindeki 56 ilden gelen 438.300 nitelikli ziyaretçiyi ağırlayarak hem Adana hem de bölge ekonomisine katkı sağladık. Yatığımız araştırmalara göre fuarlarımızda üç yüz milyon doların üzerinde iş bağlantısı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca toplam ziyaretçinin %40'ı şehir dışından gelmiş olup yaklaşık 175.000 ziyaretçi şehir ekonomisine de yüz yirmi beş milyon TL katkı sağlamıştır.

2013 yılında düzenleyeceğimiz fuarların konuları sırası ile; Kitap, Eğitim, Yapı ve İnşaat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz, Kent-Belediye İhtiyaçları, Moda, Otoshow, Gıda, Reklamcılık, Ambalaj, Üretim Teknolojileri, Otomasyon, Mobilya, Tarım ve Hayvancılık, Sera ve Bahçe'dir.  Sektörlerin lider markaları ile alıcılarını Tüyap Adana çatısı altında buluşturmaya devam edecek 2013 yılı fuarlarımız arasında ilk defa düzenlenecek olan Adana Moda Show, sektörde ses getiren ve aranan bir etkinlik haline gelecektir.

TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı rakamlara göre, 2013 yılında Türkiye genelinde 452 adet fuar projesi gerçekleşecektir.               Bu rakamın 106 tanesini TÜYAP'ın bünyesinde düzenlenecek olması doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Konuyu Anadolu'da düzenlenecek fuarlar olarak ele aldığımızda görüyoruz ki 221 fuar projesinin 15 tanesi Adana'da düzenlenecektir.  Bu sayılar Adana'nın en çok fuar düzenlenen şehirler arasındaki yerini sağlamlaştırmaktadır.

'Fuarcılık Sektörü Mena Bölgesine Kayıyor'

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü;                          'UFI Uluslararası Fuarlar Birliği'nin 2006 - 2011 yılı verilerine baktığımızda dünya fuarları sayısından Avrupa'nın ve Kuzey Amerika'nın paylarının düştüğünü, Asya Pasifik ülkelerinin paylarının arttığını görmekteyiz. Şöyle ki; Avrupa'nın payının % 50'lerden % 48'lere, Kuzey Amerika'nın payının % 26'dan % 24'e düştüğünü, Asya Pasifik ülkelerinin ise  % 16'dan % 20'ye çıktığını görüyoruz.  Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta Asya ve Kuzey Afrika'yı kapsayan Mena bölgesinin dünya fuarcılığından aldığı pay artış göstererek % 2'ye çıkmıştır.  Ciddi bir artışın söz konusu olduğu % 2'lik rakamın %1'lik dilimini tek başına Türkiye almaktadır.  Bu veriler bize bölgemizde ciddi bir kalkınma hamlesi olduğunu göstermektedir.

Düzenlendiği ilk yıllardan beri katılımcı sayıları ve nitelikleri ile ön plana çıkan Çukurova Kitap Fuarı, Adana İnşaat Fuarı, Çukurova Otoshow Fuarı, Adana Mobilya Fuarı ve Adana Tarım Fuarı sektörlerinin aranan, beklenen organizasyonları haline gelmiş, sektörlere yön veren bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunan buluşmalar olarak gündemdeki yerlerini almıştır.

Hedef 45 ülkeden, 550.000 ziyaretçi

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. olarak, 2013 yılı süresince düzenleyeceğimiz  15 fuar projesi ile 25 ülkeden 1300 firma ve firma temsilciliğini,                       45 ülkeden 550.000 ziyaretçiyi Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi çatısı altında buluşturmayı hedeflemekteyiz. Yıllardır büyük başarıyla gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelen fuarlarımızda, önümüzdeki yıl 250.000 ziyaretçiyi Türkiye’nin dört bir tarafından Adana’ya getirerek şehrin turizmine ve tanıtımına da katkıda bulunacağız.”

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°