Çukurova Üniversitesi’nin Erasmus+ Ortak Ülkeler İle Hareketlilik Faaliyeti (KA107) Projesi Kabul Edildi
Manşet Haber 8.08.2020 02:56:38 0

Çukurova Üniversitesi’nin Erasmus+ Ortak Ülkeler İle Hareketlilik Faaliyeti (KA107) Projesi Kabul Edildi

Çukurova Üniversitesi’nin Erasmus+ Ortak Ülkeler İle Hareketlilik Faaliyeti (KA107) Projesi Kabul Edildi






Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrenci değişim programlarında yeni başarılara imza atıyor. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi’nin Erasmus+ Ortak Ülkeler ile Hareketlilik faaliyeti (KA107) Projesi kabul edildi.





Yükseköğretim öğrenci ve personeline Avrupa dışındaki ülkelerde öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan Erasmus+ KA107 projesi 2020 yılında da Çukurova Üniversitesi öğrenci ve personeline yeni kurumların kapısını aralayacak.





Proje Ortağı Ülke Sayısı 13 Oldu





2004 yılından beri Erasmus programıyla binlerce öğrencisini Avrupa’daki üniversitelere ve işletmelere gönderen Çukurova Üniversitesi, 2017 yılında ilk başarısını kaydettiği Erasmus+ KA107 programı sayesinde Avrupa dışı ülkelerle de uluslararası işbirliklerini genişletmeye devam ediyor. 6 ülkeden 7 ortak kurumla gerçekleştirilen ve toplamda 93 yararlanıcıya hareketlilik imkânı sunan program kapsamında 2017 projesinin ardından 2018 ve 2019 projeleri ile ortak ülke sayısı 11’e ve ortak üniversite sayısı da 17 kuruma ulaştı. 2020 projesiyle bu ülkelere Ürdün ve Ukrayna da eklenerek proje ortağı ülke sayısı toplam 13 oldu.





2020 Proje Dönemi Başvuru Sonuçları Belli Oldu





2020 dönemi Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti (KA107) kapsamında Türkiye’den 103 üniversite proje teklifinde bulunarak her bir proje teklifi en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. Programa gösterilen yoğun talebe karşılık, bütçe imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle projelerin tamamının desteklenmesi mümkün olamadı.





Çukurova Üniversitesi’nin proje teklifine 139.370,00 € hibe sağlanması kabul edilirken yeni kabul edilen 2020 projesi ile Uganda, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Tunus gibi hâlihazırda Çukurova Üniversitesinin proje ortağı olduğu ülkelerin yanında Ürdün ve Ukrayna gibi yeni proje ortaklarıyla birlikte 7 ülkeden 10 ortak kurumla değişim imkânı sağlandı. Çukurova Üniversitesinin yeni ortakları olan Ukrayna’da bulunan Kharkiv National Medical University ile Tıp alanında öğrenci ve personel değişimi başlarken Ürdün’de bulunan University of Jordan ile İktisat, İşletme, Yabancı Dil ve Ziraat alanlarında değişim yapılacağı bildirildi. Projenin yararlanıcılarına yönelik başvuru duyurularının ise daha sonra Dış İlişkiler Birimi web sayfasında duyurulacağı aktarıldı.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°