Demirçalı: 10 yılda 100 yataklı hastaneyi açamadılar
Manşet Haber 13.09.2012 23:25:39 0

Demirçalı: 10 yılda 100 yataklı hastaneyi açamadılar

Demirçalı: 10 yılda 100 yataklı hastaneyi açamadılar

Adana(Ulus)-- CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, 10 yıllık AKP iktidarında 100 yataklı Karataş Devlet Hastanesinin açılamadığını, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisi hizmeti veremediğini söyledi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin ve Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi ile birlikte Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi’ni ziyaret eden Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Başkan Muzaffer Yüksel ve yöneticilerle görüştü. SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Sağlıkta Dönüşüm sisteminin Sağlıkta Yıkım olduğunu öne sürdü, ”Bu sistem Piyasalaştırma, Ticarileştirme, Özelleştirme projesidir. Hükümet, Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile Hizmet sunumu - Finansman - Finansman ile Hizmetin Buluşturulması - Ödeme Yöntemleriyle sağlık sisteminde önemli değişimler getirmektedir. Dünya Bankası tarafından borçlu ülkelerde uygulamaya konan Sağlıkta Dönüşüm Programının, sağlık alanındaki istihdam biçimini etkilemesi, ülkeler arasında farklılıklar gösterse de, Taşeronlaştırma, Esnek çalıştırma, İş güvencesinin yitirilmesi, Emek iç gücünün ucuzlatılması, yoksullaştırmada benzer olmuştur. “ dedi.
CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, AKP iktidarının uygulamalarını eleştirdi. Terör başta olmak üzere dış politikada AKP’nin çıkmazda olduğunu, ülkemizin çok kötü yönetildiğini belirten Demirçalı, Adana’ya mevcut iktidarın sağlıkta da gerekli yatırımları yapamadığını kaydetti. Adana’nın Karataş ilçesindeki hastanenin 10 yıllık AKP iktidarında hizmete açılamadığını, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisi olmadan hizmet verdiğini ifade etti. Demirçalı, AKP iktidarının Adana’yı cezalandırdığını her fırsatta dile getirdiğini belirterek, “Adana geçmişini arıyor. Adana’nın işsizlikte, yoksullukta Hakkâri’den hiçbir farkı kalmadı. Adana kamu yatırımı da almıyor. AKP’nin 10 yıllık iktidarında sağlık alanında hangi hizmetler verildi? Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başbakan tarafından hizmete açıldı ancak, acil servisi hizmet veremiyor. Örnek gösterilen hastanenin durumu yürekler acısı. 600 yataklı hastane açıldı, 800 yataklı hastane hizmet dışı kaldı. Dünya’nın neresinde acil servisi ayrı, yataklı tedavi hizmetleri ayrı binada hizmet veren hastane var? Karataş İlçesindeki hastane 10 yılda bitirilip hizmete açılamadı. Sağlıktaki eksiklikler, aksaklıklar saymakla bitmiyor.” şeklinde konuştu.
Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin de CHP’nin çok güçlü ve deneyimli kadrosu bulunduğunu belirterek, CHP’nin iktidara hazır olduğunu, genç ve dinamik kadrosunun projeler ürettiğini söyledi. CHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi ise konuşmasında yerel seçimlere hazırlandıklarının, CHP’nin önce yerel, ardından da genelde iktidar olacağını ifade etti.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°