Emeklilerden  Demirçalı’ya teşekür
Manşet Haber 8.01.2013 18:05:21 0

Emeklilerden Demirçalı’ya teşekür

Emeklilerden Demirçalı’ya teşekür

emekliler_demircaliCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ali Demirçalı Türkiye Emekliler Derneğini (TÜED) ziyaret ederek emekliler ile İntibak Yasası ve bazı belediyelerce toplanan ve daha sonra yargı kararı ile toplanması durdurulan katı atık bedelleri ile ilgili bilgiler aktardı.
TÜED Adana Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret toplantısına çok sayıda emekli vatandaş katıldı. İlk olarak söz alan TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, su parası ile birlikte gelen katı atık bedellerinin kendilerinin ısrarı ile CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı tarafından mahkemeye verildiğini ve mahkemenin kazanılarak katı atık faturalarından kurtulduklarını söyledi. Ardından İntibak yayası konusuna değinen İyiyürek, 'türkiye Emekliler Derneği Başkanlığı ve 97 şube başkan ve yöneticilerimiz ile 22 yıllık çalışma neticesinde elde edilen intibaktan yararlananlara hayırlı olsun, yararlanmayanların ise bu hakkı alabilmemeleri için çalışmalarımız sürüyor. 1982 ve 1999'un 31 Aralığına kadar  vade,1999 12. ayında müracaat edip 2000 yılının başında emekli olan arkadaşlarımıza Ocak ayı maaşında intibak artı  ilk 6 aylık TÜFE'den doğan 4.14'lük artışla yeni maaş belirlenmiş olacaktır. Yne derneğimizin çalışması ile eski maaşa intibal eklendikten sonra 1.14 ilave edildiği için 6 aylık zam neredeyse yüzde 5'e tekabül etmiştir' dedi.

CHP Milletvekili Ali Demirçalı ise bazı belediyelerin topladığı katı atık bedelini herkesin ödediğini ancak kimsenin konuyla ilgili tepki göstermediğine dikkat çekti. Kendisi ve ekibinin  haksız yere vatandaşlara dayatılan faturalara karşı çıktığını ve konuyu yargıya taşıdıklarını kaydeden Demirçalı, 'Yargıdan vatandaşların lehine sonuç çıkarak katı atık faturaları iptal edildi. Daha önce bu faturaları ödememenizi söylemiştim sizlere. Fakat yinede herkes bu faturaları ödedi. Şimdi ödediğiniz parayı yargı kararı ile geri alabilirsiniz. Ben halkım için çalışıyorum. Bu haksızlığı kim yaparsa yapsın herzama karşısında ben olacağım' dedi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°