EMO’dan Üyelerine Hizmet Plaketi
Manşet Haber 31.05.2015 14:57:44 0

EMO’dan Üyelerine Hizmet Plaketi

EMO’dan Üyelerine Hizmet Plaketi

emo_hizmet_plaketi_adana (1)TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi meslekte 40,50 ve 60. Yılını dolduran üyelerine hizmet plaketi verdi.

ATOSEV tesislerinde düzenlenen gecede konuşan EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, TMMOB’nun kendisine bağlı 24 oda bulunduğunu, hepsinin görev anlayışının bir olduğunu ifade ederek, “TMMOB’ne bağlı pdalarımızın iki görevi vardır. Birincisi Meslek Odalarıdır, ikincisi de demokratik kitle örgütler olarak görev yaparlar. Meslek örgütü olarak mesleğimizle ilgili bilimsel ve teknolojiyi takip ederek bunları meslektaşlarımızla paylaşırız. Demokratik kitle örgütü olarak da uyarı görevlerimizi yaparız. Eğer bu görevimizi yapmazsak suç örgütü oluruz. Bu nedenle de bizler de sürekli uyarmalar yaparız.” dedi.emo_hizmet_plaketi_adana (2)

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  kendisinin Makina Mühendisi olduğunu, MMO’da  bir dönem başkanlık yaptığını ifade ederek, “Mühendis odalarından birinde başklanlık yapmanın her zaman onurunu yaşadım. TMMOB’nde  üye bile olmak bir şereftir. Gerçekten Türkiye’de en etkin işi yapan odalardır. Alında hiç kimseye dokunmayan, hükümetin idaresine dokunmayan  devrim yapacak durumu olmayan odaları bile susturmaya çalışıyorlar. Odalar çok ciddi ve saygın bir direniş göteriyor.” şeklinde konuştu.emo_hizmet_plaketi_adana (3)

EMO’da 40,50 ve 60 yıl üye olanlara hizmet ödülleri  EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Önder, Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar, EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak,  Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin, EMO il temsilcileri tarafından verildi.emo_hizmet_plaketi_adana (4)

Emo gecesine CHP Adana Milletvekili Adayı İnşaat Mühendisi Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TMMOB ‘ne bağlı bazı odaların başkanları, EMO Hatay, İskenderun ve Osmaniye temilcileri katıldı.EMO üyeleri gecede gönüllerince eğlendi.

EMO’da 40,50 ve 60 yıl üye olan ve hizmet Plaket alan isimler şöyle:

60. Yıl: Ali Erzin

50 Yıl: Erol Gülen, Özdemir Dinkaçkan, Sefa Kurdak, Selahattin Şahin

40 Yıl: Recep Demirci, Ahmet Mahir Gönenbaba, Ziya Sever, Recepay Sayar, Abdülkadir Yetişir, Yaşar Şipal,  Muhammet Çetin Mumkaya, Hamit Yüzereroğlu, Zeynel Abidin İnanır,  Mustafa Çolhan,  Vasfi Çukurova, Bedri Gülez,  İbrahim Bozdan,  Yılmaz Kürklü, Yusuf Kara, Şekip Şahin,  Ali Karakelle, Zeynel Süha Coşkun, Yusuf Ziya Dede, Mustafa Kahya Alhan,  Mebruh Kurtulgan,  Bekir Çaylaklı, Ömer Çelik, A. Hamit Serbest, İbrahim Razi.

emo_hizmet_plaketi_adana (5)

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°