ENERJİSA ÇAĞRI MERKEZİNİ ALBAYRAK VE ÇELİK AÇTI
Manşet Haber 6.10.2016 16:47:49 0

ENERJİSA ÇAĞRI MERKEZİNİ ALBAYRAK VE ÇELİK AÇTI

ENERJİSA ÇAĞRI MERKEZİNİ ALBAYRAK VE ÇELİK AÇTI

Enerjisa Adana'da elektrik dağıtım faaliyeti gösterdiği 14 ilde yaşayan 20 milyon kişiye hizmet edecek yeni çağrı merkezi açıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar ve Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürü Hüseyin Çağlar tarafından açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi 300 kişiye istihdam sağlayacak.
AYEDAŞ, Başkent ve Toroslar elektrik dağıtım bölgelerinde 14 ilde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Enerjisa’nın yeni açtığı çağrı merkeziyle çağrı cevaplama oranını yüzde 95’e çıkarması, müşteri temsilcisine bağlanma süresini ise 45 saniyenin altına düşürmesi hedefleniyor.EnerjisaAdanaAcilis2 (1)
Müşteri tercihlerini önceliklendirerek yeni hizmet kanalları yaratan Enerjisa’nın, bu kapsamda hayata geçirdiği IOS ve Android işletim sistemli mobil uygulamasıyla, 14 ildeki müşterileri arıza kaydı oluşturabiliyor ve planlı kesintiler hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar. Bunun yanı sıra Enerjisa, yeni geliştirdiği SMS bilgilendirme hizmeti ile de planlı kesintileri müşterilerinin cep telefonlarına mesaj yoluyla iletiyor.
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada Enerjisa’nın Türkiye’ye ve enerji sektörüne yaptığı yatırımları anlattı.EnerjisaAdanaAcilis2 (3)
‘YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK’
Elektrik dağıtım sektöründe gerçekleştirilen özelleştirme sürecinin müşteriye sağladığı faydaya dikkat çeken Göçmen, Adana’nın da içinde bulunduğu Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin, Enerjisa’nın iş planlarında öncelikli olduğunu belirtti. Göçmen, “Toroslar bölgesini devraldığımız 2013 yılından 2015 sonuna kadar yaklaşık 900 milyon TL yatırım yaptık. Bu, kamu dönemindeki önceki 3 yılın yaklaşık üç katı. 2013 yılında yüzde 15’in üzerinde olan kayıp-kaçak oranını, Suriyeli mültecilerdeki artıştan kaynaklı operasyonel zorluklara rağmen 2015 yılında yüzde 12.5’a indirdik. Hız kesmeden devam ediyoruz, 2016-2020 döneminde Toroslar bölgesinde bugünkü fiyatlarla yaklaşık 1.8 milyar TL dağıtım yatırımı yapacağız” dedi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°