GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ ADANA’DA
Manşet Haber 23.02.2017 09:53:01 0

GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ ADANA’DA

GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ ADANA’DA

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin yeni dönemine Adana’dan başlandı. Proje kapsamında düzenlenen eğitici eğitimlerinin ilki, 78 eğitmenin katılımıyla Adana’da düzenlendi.
Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin yeni dönemine eğitici eğitimleriyle başlandı. Eğitici eğitimlerinin ilki, Halk Eğitim Merkezleri’nde görevli 78 eğitmenin katılımıyla Adana’da gerçekleştirildi. Eğitimlerde, “Girişimci Kimdir?”, “Girişimcinin Özellikleri Nelerdir?”, “Girişimin Kanvası (Gelir Modeli) Nasıl Tasarlanır?”, “İletişim/Marka Konumlandırması”, “e-ticaretin Püf Noktaları”, “Toplumsal Değişim ve Bilgi Teknolojileri” gibi konular ele alındı.
Eğitmenler, almış oldukları eğitimleri projenin yeni dönemine katılacak kadın kursiyerlere aktaracak. Kursiyer eğitimleri, Mart-Ağustos aylarında Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas illerinde düzenlenecek.
Gizem Keçeci: “Toplam 150 eğitici ile 10 bin kadına ulaşacağız”girisimci_kadin_adana (2)
Toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasının ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasının “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğini belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, şunları söyledi:
“Kadınları mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak ekonomiye tam katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın Projesi kapsamında kadın kursiyerlere teknoloji ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik eğitimler veriyoruz. Bu eğitimleri danışman eğitmenlerimizin yönetiminde gerçekleştiriyoruz. 3 gün süren eğitici eğitimlerinde proje içeriğinin yanında eğitmenlerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik içerikler aktarıyoruz. Bu eğitimlerin ardından kendi kursiyerlerine yönelik eğitimler veren eğitmenlerimiz, sadece bir günlük eğitimle sınırlı kalmıyor; ürün ambalajlama, ürünlerin fotoğrafının çekilmesi, mağazaya ürünlerin girilmesi süreçlerinde de kursiyerlerle birlikte çalışıyor. Eğitici eğitimlerimizin ilkini 78 eğitmenin katılımıyla Adana’da tamamladık. Projemizin yeni döneminde toplam 150 eğitmenle 10 yeni ilde 10 bin kadına daha eğitim vererek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, kadınlara istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz.”
Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerin en başta kadınların yeni beceriler ve birikimlerle donatıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ise şöyle konuştu:
“Bizler en iyiyi ve doğruyu yakalamayı hedefliyoruz. Türkiye’de son 15 yılda kadınların işgücüne ve üretime katılım oranı %17,1’den %31’e yükseldi. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımıyla gurur duyuyoruz. Bu artış bizi mutlu etse de istediğimiz düzeyde olmadığı için yeterli değil. Daha çok kadınımızın potansiyelini ve gücünü milletimize katmalıyız. İşte bu proje, kadınlarımızdaki potansiyeli ortaya çıkaracak olan projedir. Bu proje bir yandan kadınlarımızın girişimci ruhunu ortaya çıkaracak, Türkiye’deki kadın girişimci sayısını artıracak, diğer yandan da kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine katkı sunmalarını sağlayacak.”
Girişimci kadınlara destekgirisimci_kadin_adana (1)
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi Nisan 2015’te hayata geçirildi. Projenin birinci döneminde, 100 danışman öğretmenle 10 ilde 10 bin kadın kursiyere ulaşıldı. Kadınlara 243 bin saat eğitim verildi. Projenin önemli bileşenlerinden biri olan dijital mağazaya (oncekadin.gov.tr) 3 bin kursiyer üye olurken, 14 kategoride 16 bin 534 çeşit ürün ilanı girildi. Sitede toplam bin 512 ürünün satışı gerçekleştirildi. Kursiyerlerin siteye üye olmalarını ve ilan girmelerini teşvik ederek başarı hikâyeleri çıkarmak amacıyla düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda ise toplam 26 bin 500 TL ödül dağıtılarak kadınların gelecek planlarına destek verildi. Bugüne kadar 15 milyon TL’yi aşkın ekonomik değer yaratan projenin Aralık 2016 - Aralık 2017 tarihlerini kapsayan ikinci dönemiyle toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.1° / 11.6°