Güçlü bir koalisyon kurulmalı
Manşet Haber 2.07.2015 10:38:30 0

Güçlü bir koalisyon kurulmalı

Güçlü bir koalisyon kurulmalı

ticaret_borsasi_meclisiTürkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, oluşturulacak güçlü bir koalisyon ile Türkiye’nin belirsizliklerden kurtularak iş hayatının yaşadığı sıkıntıları telafi edebileceğini söyledi.

Adana Ticaret Borsası Meclisi, Başkan Sabahattin Yumuşak başkanlığında 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Sandıktan  koalisyon çıktığına dikkat çeken Yumuşak, “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İstikrar açısından ve ekonominin daha fazla zarar görmemesi için hükümetin ivedilikle kurulmasını önemli buluyorum” diyerek gündemi değerlendirmek üzere TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’e söz verdi. Bilgiç, kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidar’ın bu kez sandıktan çıkmadığını, sandıktan çıkan sonuç ile güçlü bir koalisyonun hükümetinin biran önce kurularak Türkiye’nin belirsizliklerden kurtulup, iş hayatını rahatlatması gerekir.”dedi.sahin_bilgic_atb

“YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI”

4 partinin barajı geçerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edildiğini, bunlar arasında iyi bir diyalogun oluşması gerektiğini vurgulayan Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin önünün açılması için siyasiler parti menfaatlerini bir kenara bırakıp, ülkenin menfaatlerini ön planda tutmalıdırlar. Türkiye’de yaşayan tüm insanların beklentisi de bu yöndedir. Hele hele iş hayatının kaybedecek vakti kalmamıştır. Bölgemiz anormal derecede sıkıntılı bir bölge haline gelmiştir. Ortadoğu’yla ticareti olan bölgemiz, bu sıkıntıları birebir yaşamaktadır. Bu sıkıntılardan biran önce kurtulmak için de güçlü bir hükümetin kurulmasında fayda vardır. Bu belirsizlikler ve istikrarsızlıklardan dolayı dışarıdan sermaye gelmediği gibi, içerideki yatırımcı da ne yapacağını bilememektedir. Yatırımın ve üretimin önünün açılması için sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyarak güçlü bir koalisyon hükümetinin biran önce kurulması lazımdır. Yapısal reformların, hatta ara verilen hukuk reformlarının da yeniden ivedilikle yapılması gerekir. İş hayatının temsilcileri olan bizler, bu reformların biran önce hayata geçmesini arzu ediyoruz. İş hayatı olarak belirsizliğe, istikrarsızlığa sebep olacak yeni bir seçime, ne Adananın ne bölgenin ne de ülkemizin tahammülü yoktur”

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°