10 OCAK GAZETECİLERİN UTANÇ GÜNÜ HALİNE GETİRİLDİ
Manşet Haber 10.01.2023 13:35:31 0

10 OCAK GAZETECİLERİN UTANÇ GÜNÜ HALİNE GETİRİLDİ

10 OCAK GAZETECİLERİN UTANÇ GÜNÜ HALİNE GETİRİLDİ






10 Ocak Çalışan Gazeteciler Dayanışma Günü Adana’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak nedeniyle 2 ayrı etkinlik gerçekleştirdi.





Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Yüksel, Adana Baro Başkan Vekili Av. Miyesser Ersalan Önenli, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Üney, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsa Kayadan ile gazeteciler katıldı.





Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törenin ardından Basın Anıtı’na da çelenk konuldu.





ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, 10 Ocakların, karın tokluğuna ve insanca yaşama koşullarından uzak çalışan ya da sırf düşüncelerinden dolayı adliye koridorlarında yazdıklarını savunmak zorunda bırakılan gazetecilerin utanç günü haline getirildiğini söyledi. Esendemir şöyle dedi:





“Cumhuriyet’in 100.Yılını kutlarken basını daha özgür bir ülke hayal ediyor ve demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntıların da ortadan kalkacağına inanıyorduk ama bu inancımız her geçen gün zedelendi.





Bir yanda hakları elinden alınıp ekonomik kriz içinde boğulan gazeteler, bir yanda karın tokluğuna mahkûm edilen gazeteciler ve bir yanda yazısından ya da konuşmasından dolayı ceza alan medya emekçileri var. Karın tokluğuna çalışanların bayramı olamaz. Böyle bir ortamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü nasıl kutlayacağız?





Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun girişimleriyle özellikle yerel basının kalkınması adına birçok kolaylıkların sağlandı ama bunlar da yetersiz. Daha çoğu yapılmalıydı. Çünkü bir ülkede ‘ileri demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları’ standartlarına ulaşılmasının tek yolu özgür basındır. Okuyucuya doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı ancak özgür basınla sağlanabilir.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°