12 Eylül panzehiri demokrasi ve özgürlüktür

12.09.2012 00:08:36

12 Eylül panzehiri demokrasi ve özgürlüktür

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, 32 yıl geçmesine rağmen Türkiye’nin 12 Eylül’ün yarattığı travmadan henüz kurtulamadığını, siyasi iktidarların 12 Eylül’ün ruhunu yansıtan yasalara, kurumlara yaslanmayı tercih ettiğini söyledi

ADANA- TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, 32 yıl geçmesine rağmen Türkiye’nin 12 Eylül’ün yarattığı travmadan henüz kurtulamadığını, siyasi iktidarların 12 Eylül’ün ruhunu yansıtan yasalara, kurumlara yaslanmayı tercih ettiğini söyledi
Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer’in, 12 Eylül’ün 32. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile baskıcı yol ve yönetimlerin kurumsallaştırılması yönünde adımlar atıldığına dikkat çekerek, topluma deli gömleği giydirilmesi anlamına gelen anayasa ve yasalar çıkartıldığını, kurumların 12 Eylül’ün amaçları doğrultusunda düzenlendiğini kaydetti. Nazım Biçek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
TRAVMADAN KURTULAMADIK
“Türkiye, üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül’ün yarattığı travmadan henüz kurtulamamıştır. Çünkü aradan geçen zaman içinde, 12 Eylül anlayışı ile hesaplaşmak ve 12 Eylül’ün sonuçlarını ortadan kaldırmak şöyle dursun, işbaşına gelen siyasi iktidarlar, 12 Eylül’ün ruhunu yansıtan yasalara, kurumlara yaslanmayı tercih etmiş, Türkiye antidemokratik özelliğini korumayı sürdürmüştür.
Bugün sürmekte olan yeni Anayasa tartışmalarını da, Kürt sorunundaki savaş yanlısı tutumu da, düşüncenin hala suç olarak görülmesini de, yasakçı, yasaklayıcı uygulamaların varlığını sürdürmesini de bu çerçevede değerlendirmek gerekmektedir.
12 EYLÜL’DEN KURTULMANIN YOLU DEMOKRASİ
Eğer Türkiye gerçekten de 12 Eylül’den kurtulmayı istiyorsa, bunun yolu, demokrasi ve özgürlükleri genişletmekten, demokrasi ve özgürlüğün güvencesi olacak yeni bir anayasa yapmaktan geçmektedir.
TMMOB katılımcı, eşitlikçi, özgürlükçü bir Anayasa seçeneğinin ve buna uygun toplumsal, siyasal yaşamın 12 Eylül’ün ve bütün darbelerin panzehiri olduğunu düşünmekte ve böylesi bir Türkiye için mücadele etmektedir.”



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR