Tarih: 22.08.2013 22:00

TMO randevu ile alım yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Adana’da randevu uygulaması başlattı. İlk kez bu yıl randevulu alım uygulamasının mısır alımlarında gerçekleştirileceği bildirildi.

Toprak Mahsülleri Ofisi Adana Şube Müdürü Mehmet Kaya yazılı açıklamasında, 2013 yılında mısır alım fiyatlarının ton başına 640 lira olarak açıklandığını anımsattı. TMO'nun Çukurova 'da kendisine ait 200 bin ton mısır bugday_hasadi_taban depolama tesisi bulunduğunu ifade eden Kaya açıklamasında şöyle dedi:

'TMO kendi tesisleri dışında 200 bin ton kapasiteli depo kiralaması  alıma açılmıştır. Üreticilerimiz rahat olsunlar. Biz arz edilen bütün mısırı alabilecek kapasiteye sahibiz. Artık TMO bir özel sektör mantığı ile anında çözüm üreten dinamik bir yapıya sahiptir. Üreticilerimizin TMO ile irtibata geçmelerini, acele edip piyasaya ucuz fiyata mısırlarını satarak mağdur olmamaları ve anlayışlı ve sabırlı olup bize güvenmelerini bekliyoruz. Çukurova bölgesinde 22 noktada 25 bin ton günlük boşaltma kapasitemiz mevcut,  bize olan talebin artması halinde bu kapasiteyi artırma imkânımız mevcuttur. TMO'ya olan bütün talepleri sonuna kadar karşılayacağız. Bunun için gerekli bütün tedbirler alınmıştır.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —