Tarih: 30.10.2012 22:14

3 fakültenin adı var, binası ve öğrencisi yok

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, yeni kurulan Eczacılık Fakültesi, Ceyhan Mühendislik Fakültesi ve Kozan İşletme Fakültesi'nin öğrencisi ve Fakülte Binası bulunmadığını açıkladı.

Mithat Özsan Anfisi’nde düzenlenen Çukurova Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı Açılış törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve çok sayıda konuk katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, açış konuşmasında üniversiteye bağlı 15 Fakülte bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Eczacılık Fakültesi, Ceyhan Mühendislik Fakültesi ve Kozan İşletme Fakültesi'nin öğrencisi ve Fakülte Binası bulunmamaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi ile Hukuk Fakültesi ise başka Fakültelerimize ait binalarda zor koşullarda eğitim-öğretim vermektedirler. Ayrıca, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Tufanbeyli Meslek Yüksekokulu, Feke Meslek Yüksekokulu ile Aladağ eslek Yüksekokulu'nun da öğrencisi ve binası bulunmamaktadır.
Öncelikli hedeflerimizden biri de bu Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına bina temin ederek bunları faal hale getirmek olacaktır. Ancak, tüm bu yatırımların sadece kamu kaynakları ile yapılması oldukça uzun bir zaman alacağından, bu konuda hayırseverlerin desteğini de beklemekteyiz. Ayrıca, ilk kurulan bazı fakültelerimizin fiziki ve teknolojik altyapısında ciddi sorunlar bulunmakta olup, zaman kaybetmeden yenileme çalışmalarının başlatılması gerekmektedir.
Bununla birlikte, yaklaşık 1 ay sonra, Aralık ayı içinde Merkez Yerleşkemizdeki İletişim Fakültesi'ne ait ek stüdyo binalarının, Hukuk Fakültesi Binasının ve Yumurtalık Meslek Yüksekokulu binasının temelini atacağız. Gelecek yılın başında ise Mühendislik Fakültesi'nin ek binasının temelini atacağız. Ayrıca, gelecek yıl içinde Merkez Yerleşkede yapacağımız Eczacılık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ceyhan Veterinerlik Fakültesi'nin bina projeleri hazırlanarak ihale aşamasına getirilecektir. Şuan içinde bulunduğumuz Mithat Özsan Amfisi'ni de önümüzdeki yıl yenilemeyi planlamaktayız.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —