3 Fidan Adana
Manşet Haber 6.05.2014 17:47:52 0

3 Fidan Adana'da Unutulmadı

3 Fidan Adana'da Unutulmadı

deniz_cu_anildi168 Kuşağı gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 42. Yılında Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından müzik ve şiirlerle anıldı. R1 alanında bir araya gelen öğrenciler bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Mesut Baylav, aradan geçen 42 yıl boyunca 6 Mayıs’ın bir mücadele günü olarak kaldığını belirterek “Onları öldü zannetti katilleri. Sonra gördüler ki her 6 Mayıs’’ta binlercesi doğdu alanları doldurdu” dedi.

Aradan geçen 42 yıl boyunca değiştirmek için mücadele ettikleri kapitalist düzenin devam ettiğini dile getiren Baylav, “Her sabah bir başka çocuğun iş cinayetlerinde öldüğü haberleriyle başlıyoruz güne, bakanların, başbakanların çocukları yolsuzluklarla çaldıkları paraları nasıl eriteceklerini kara kara düşünürken, analar 40 günlük bebeklerini camları kırık evde nasıl yaşatacağını düşünüyor. Bakan çocukları bir yolunu buluyor paraları eritiyor, analar ayakkabı kutusu kadar tabutların başında gözyaşları döküyor” diyerek mücadelenin sürdüğünü söyledi. “Bir tarafta emek bir tarafta sermaye var” diyen Baylav, Denizlerin patronların değil alın teriyle geçinenlerin tarafını seçtiğini dile getirdi.

6 MAYIS MÜCADELE GÜNÜDÜR

6 Mayıs’ın emperyalizme, faşizme, kapitalizme ve yarattıkları tahribata karşı bağımsızlığın, demokrasinin ve sosyalizmin mücadele günü olduğunu dile getiren Baylav, “Tam da bugün bir kez daha haykırıyoruz ki, faşizme karşı Deniz olunmalı” dedi. Etkinlik öğrencilerin okuduğu şiirler ve müzik etkinliği ile devam etti. deniz_cu_anildi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°