Tarih: 22.07.2013 10:51

41 havuzda yüzme kursu

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--ashavuzBüyükşehir Belediyesi “Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganıyla  bu yıl 41 havuzda başlattığı yüzme kurslarının birinci dönemi sona erdi.

Yüzme kurslarında 5 bin 200 çocuğa yüzme öğretildi. Yüzme kurslarının bugün başlayan ikinci dönemi 8 Ağustos tarihinde sona erecek. Yüzme kurslarının ikinci döneminde de 5 binin üzerinde çocuğa yüzme öğretilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, her dönem 5 binden çocuğumuza yüzme öğreteceklerini belirterek, bu yaz döneminde yüzme öğrenen çocuk sayısının 20 binin üzerine çıkacağını söyledi.

Yüzme kurslarından önce çocukların Baraj Gölü’ne, DSİ sulama kanallarına girdiğini ve yüzme bilmedikleri için çocuklarımızın boğularak hayatını kaybettiğini ifade eden Zihni Aldırmaz, “Yüzme kurslarımız başladıktan sonra boğulma olaylarında büyük azalma oldu. Çünkü yüzme bilmeyen çocuk boğulmaz. Ayrıca 40’ın üzerinde havuz açtık. Çocuklarımız yüzmek ve serinlemek için artık kanallara değil yüzme havuzlarına gidiyor” dedi.

Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Seyhan ve Yüreğir’deki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca engelli gençlerimiz bu havuzlardan yararlanacak” şeklinde konuştu.

Zihni Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini ayrıca, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını sözlerine ekledi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —