8 YILDA TAMAMLANABİLDİ, BİR YIL SONRA BAKIMA ALINDI
Manşet Haber 8.01.2022 12:58:03 0

8 YILDA TAMAMLANABİLDİ, BİR YIL SONRA BAKIMA ALINDI

8 YILDA TAMAMLANABİLDİ, BİR YIL SONRA BAKIMA ALINDI






Adana’da 8 yılda tamamlanabilen Yeni Adana Stadı bakıma alındı. Adana takımlarının Adana’da oynaması gereken maşları da başka kentlerde oynanmaya başlandı. Adanaspor’un hafta sonu Yeni Adana Stadında oynanması gereken Bursaspor maçı İstanbul’da oynanacak Adana Demirspor ise ligin ikinci yarısındaki ilk maçının deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak.  Yeni Adana Stadının 26 Ocak’ta bakımın tamamlanacağı belirtiliyor. Staddaki bakım tamamlanamaz ise Adana Demirspor da kendi sahasında oynayacağı maç deplasmanda oynanacak.





Adana’da yapı yılan hikayesine dönen 33 bin kişilik stad 2021 yılı Şubat ayhında Adana Demirspor-Altay maçıyla hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferas yöntemiyle katılımı ile açılış gerçekleştirildi. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Süleyman Elban, AB Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci ile Abdullah Doğru, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve diğer ilgiler katıldı.





Yeni Adana Stadyumu  78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı olmak üzere 138 bin metrekare büyüklüğe sahip. Alttan ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu stadyumun toplam seyirci kapasitesi ise 33 bindir. 1444 araçlık otoparkı, ilk yardım odaları, 49 locası ve diğer özellikleri olan tesis 162 milyon liralık yatırımla tamamlandı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24° / 12.4°