DÜZGÜN COŞKUN YAZDI/RAHAT UYU ÇÜ SİZİNLE SAYGIN ÜNİVERSİTE OLDU
BİLİM-TEKNOLOJİ 15.04.2024 21:19:00 0

DÜZGÜN COŞKUN YAZDI/RAHAT UYU ÇÜ SİZİNLE SAYGIN ÜNİVERSİTE OLDU

Türkiye'ye kazandırdığınız bilim insanları bugün yolunuzdan yürüyor. Çukurova Üniversitesi nitelik açısından her geçen yıl büyüyor. Siz milyonların yüreğinde yaşıyorsunuz değerli bilim insanı. Bu bağlamda size rahat uyumak düşüyor

 

 

Bugün 15 Nisan 2024. Bundan bir yıl önce bugün Çukurova Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr Mithat Özsan'ı kaybetmiştik. Her ne kadar yaşına bağlı ölüm olsa da hatırlamayacak bir bilim insanı değil. Yine hatırlamayacak bir şahsiyet hiç değil. Çukurova Üniversitesi Prof.Dr Mithat Ozsan'ın üstün çaba ve başarılarıyla bugünlere geldi.

***

Sağlığım dolayısıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sıkça gidip gelen zaman zaman yatarak tedavi gören bir insanım. Kampüsü her dolaştığımda fakülte binalarına başımı çevirip baktığımda kampüs içinde Prof.Dr. Mithat Özsan'ı dolaşırken görüyorum sanki.

***

Bu önemli şahsiyet ile onlarca kez haber yapmış, uzun soluklu röportajlara imza atmış bir gazeteci olduğum için ayrıca gurur duyuyorum. Kaldı ki merhum Rektör Özsan’dan etkilenmemek olası değildi. Konuşurken ses tonuna özen gösteriyordu. Tebessüm ederek söze giriyor konuşmasını yine tebessüm ederek son noktayı koyuyordu.

***

Gazetecilere önem veriyordu. Üniversite ile ilgili her konuda makam kapısını rahatlıkla aralayarak sorular sorar bilgi edinirdik.Her gazeteciyle yakından ilgileniyordu. Merhum Ozsan ile birlikte birkaç kez yerleşkeyi gezmiştim. Özellikle turunçgiller konusundaki çalışmaları yakından izliyordum.

***

Üniversitenin kapılarını gazetecilere sonuna kadar açık tutan saygın bir rektör kimliğine sahipti. Hiçbir gazetecinin görüşme talebini reddettiği ne görüldü ne de duyuldu. Açıklama yapmaktan ziyade basın toplantıları düzenleyerek kamuoyunu bilgilendiriyordu.

***

Prof. Dr. Mithat Özsan Çukurova Üniversitesi'ni Adana dolayısıyla Bölge ile özdeşleştirmişti adeta. Kişiliğiyle üstün performansıyla insanlara bakış açısıyla gönüllere taht kurmuştu. Çok seveni sayanı vardı. Ama tek bir kişinin çıkıp eleştirisel dil kullandığına tanık olmadım. Adana da tanık olmadı.

***

Kurucu Rektör Prof. Dr.Mithat Özsan’ın Adana'nın dolayısıyla ülkenin gelişmesinde bilimsel alanlarda başarı elde etmesinde büyük emeği var.

***

Bu değerli bilim insan bir yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Üniversite Mezarlığı’nda uyuyor. Rahat uyu saygın insan ruhun şad mekanın cennet olsun. Toprak teninizi incitmesin. Çukurova Üniversitesi gösterdiğiniz yolda çağdaş normlarda dünyanın saygın üniversiteleri arasındaki yerini korumaya devam ediyor.

***

Türkiye'ye kazandırdığınız bilim insanları bugün yolunuzdan yürüyor. Çukurova Üniversitesi nitelik açısından her geçen yıl büyüyor. Siz milyonların yüreğinde yaşıyorsunuz değerli bilim insanı. Bu bağlamda size rahat uyumak düşüyor. Ölüm yıldönümünde sizi saygı özlem ve rahmetle anıyoruz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 18.3°