SİYASET 5.05.2024 00:22:00 0

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

Adana’da “Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet” konulu panelde CHP Sözcüsü Deniz Yücel, DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ile gazeteciler Şirin Payzın ve Deniz Zeyrek konuştu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Av. Erdal Yıldırım’ın moderatörlüğünde, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteciler Şirin Payzın ve Deniz Zeyrek’in konuşmacı olduğu “Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet” paneli büyük ilgi gördü.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan panelin açılışında konuşan ABB Başkanı Zeydan Karalar, salonun artık  yetmediğini bu dönemde 2 bin kişilik yeni bir salonu Adana’ya en kısa sürede kazandıracaklarını söyledi.

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 31 Mart seçimlerinde halkın CHP’ye oy verdiğini, oy artışının yapılacak ilk seçimde de artacağını ifade etti. Yücel, “Bu seçimde sosyal demokrat sayısı artmadı, CHP’nin oyu yükseldi” dedi.

Toplumun kavga istemediğine vurgu yapan Yücel, Erdoğan- Özel görüşmesini de savundu.  DP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşmasında cumhuriyet ve demokCHP’rasi vurgusu yaptı, iktidarı ağır sözlerle eleştirdi, CHP’de Milletvekili seçildiğini, bu ahde vefayı hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.  Enginyurt, 22 yıldır ülkeyi yöneten Ak Parti ‘yi, Genel Başkanını ve  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirdi, CHP’nin yeni anayasa konusunda çok dikkat etmesi gerektiğini “Recep Abi” diye hitap ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiğini kaydetti.

Gazeteci Şirin Payzın da konuşmasında, ülkede ağır bir ekonomik kriz bulunduğunu, işçilerin, emeklilerin, memurların, her kesimin bundan etkilendiğini, toplumun fakirlikte eşitlendiğini söyledi. Payzın, ülkenin en önemli sorununun eğitim olduğunu, yeni müfredat programına mutlaka karşı çıkılması gerektiğini, bunun ekonomik sorunlardan da önemli olduğunu vurguladı. 

Panelistlerden gazeteci Deniz Zeyrek de 31 Mart seçimleriyle iklimin değiştiğine vurgu yaptı, bundan sonraki süreçte izlenmesi gerekenler konusunda düşüncelerini paylaştı.


YAZARLAR

28.9° / 18.9°