ABB BAŞKANI ZEYDAN KARALAR İÇİN KARAR BEKLENİYOR
4 gün önce gözaltına alınan ve bu sabah Adliye’ye sevkedlken ABB Başkanı Zeydan Karalar için savcılık tutuklama talebinde bulundu
CHP'li belediyelere yönelik son operasyon, 4 gün önce etkin pişmanlıktan yararlandığı bildirilen iş insanı Aziz İhsan Aktaş'ın yanında çalışan bazı isimlerin ifadeleri gerekçe gösterilerek düzenlendi.
Silivri'deki Marmara cezaevinde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile partili bazı belediye başkanlarını ziyaret eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karamürsel Belediyesinin kafe açılışına katıldıktan sonra ablasının Gebze'deki evinde kaldı ve cumartesi sabahı gözaltına alındı.
Karalar, Ankara’da gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Karalar ve Tutdere bu sabah sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorguları öğleden sonra tamamlandı.
KARALAR TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceylan Kayhan ve belediyede temizlik işlerinden sorumlu çalışan Özcan Zenger 'İcbar suretiyle irtikap' suçundan, iş insanları Kazım Gökhan Yankılıç, Burak Kangal ve Rabil Artan 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin'in şoförü Sonkan Turan ise 'Suç örgütüne üye olmak' suçundan tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Avukat Onur Büyükhatipoğlu 'Suç örgütüne üye olma' suçundan, İbrahim Emre ise 'Rüşvet verme' suçundan adli kontrol şartı talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tuttere mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
ABB Başkanı Zeydan Karalar ile ilgili henüz mahkemeden bir karar çıkmadı