ABD BÜYÜKELÇİSİ ANTAKYA’DA ÇADIR AÇILIŞINDA
Manşet Haber 13.04.2023 00:30:47 0

ABD BÜYÜKELÇİSİ ANTAKYA’DA ÇADIR AÇILIŞINDA

ABD BÜYÜKELÇİSİ ANTAKYA’DA ÇADIR AÇILIŞINDA






ABD Büyükelçisi, MSB Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte Antakya’da NATO Çadır Kenti’nin açılış törenine katıldı.





Açılışı, Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından, “Antakya’daki NATO Çadır Kenti’nin açılış törenine Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile katıldı. Törende NATO Avrupa Müttefik Yüksek (SACEUR) Komutanı Orgeneral Christopher G. Cavoli ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de yer aldı.” ifadeleri ile paylaşarak duyurdu.









İstanbul Bağcılar'da katıldığı toplu açılış töreninin ardından ziyaret ettiği Bağcılar Ülkü Ocakları'nda konuşan Erdoğan Flake'in Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine ilişkin şunları söyledi:





'Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır.'





ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake 29 Mart'ta CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti. Flake 20 Mart'ta ise AKP Genel Merkezi'ni ziyaret etmiş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşmüştü.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°