Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Üyesi Adem Taşçı, Adana 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Türkiye Adalet Akademisi Bilimsel Çalışmalar ve Enformasyon Daire Başkanı Ertan Aydın Adana’da Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ü ziyaret etti.
Türkiye Adalet Akademisi tarafından Adana’da düzenlenen ve bugün başlayan ve üç gün sürecek ‘Sosyal Güvenlik Hukuku Çalıştayı’ sonrası heyet, Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ü ziyaret etti. Sohbette meslek içi eğitimler kapsamında Adana Barosu ile Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile Ekim-Kasım ayları içerisinde “Aile Hukukunda Mal Rejimi” ve “Ceza Hukukunda Uzlaşma” konu başlıklı programlar yapılması noktasında mutabık kalındı.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, adliye içerisinde yer alan birimler arasında göreve başladığımız 23 Ekim 2016 tarihinden itibaren karşılıklı diyalog içerisinde uyumlu çalıştıklarını, dört ayrı binada faaliyet gösteren Adli birimlerin yeni adliye inşaatının tamamlanmasıyla rahatlayacaklarını, taşımalı ve bölünmüş adaletin son bulacağını, aynı zamanda da binası tamamlanarak kullanıma hazır hale gelen Adana Bölge Adliye Mahkemelerinin en kısa sürede faaliyete başlamasıyla bölgemizde adli birimlerinin rahatlayacağını, adaletin daha hızlı ve sağlıklı tecelli edeceğini söyledi.
Av. Küçük, “Hakim savcı stajının yapıldığı kurum olan Türkiye Adalet Akademisinin ülkemizin çeşitli kentlerinde yaptığı meslek içi eğitim çalışmalarını ilimizde de yargı camiamızın tamamının yararlanacağı çerçevede işbirliği içerisinde yapılması bizleri son derece mutlu eder. Adana Barosu olarak bu konuda işbirliğine hazırız” dedi.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, borolar ile işbirliği içerisinde meslek içi eğitim çalışmaları yürüttüklerini Adana Barosu ile de her zaman işbirliğine hazır olduklarını gelen taleplere karşı sıcak olduklarını ifade etti. Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, sosyal güvenliğin temel insan hakkı olduğunu vurguladı. Akademide yaptıkları çalışmaları anlatan Akçil, Adalet Akademisinin asli görevinin meslek öncesi eğitim olan hakim ve savcı adaylarının mesleğe kabulleri, stajlarının yaptırılması ve yeterliliklerinin verilmesi şeklinde olduğunu söyledi. Bu kapsamda son 2 yıl içerisinde 5 binden fazla hakim ve savcının mesleğe kabulünün sağlandığını anımsatan Akçil, 'Hali hazırda mülakatları devam eden 3 bin 800 kişilik bir grubun alımı yapılacak. 3 Haziran'da da yeni bir sınav ilanı yapılmış, arka arkaya bu alımlarla şu an için 15 bin 800 olan hakim ve savcı sayısı, 20 bini geçecektir. Böylece Türkiye'de sayısal anlamda hakim ve savcıya duyulan ihtiyaç giderilmiş olacak. Niteliksel anlamda da hakim ve savcı adaylarına eğitimler veriyoruz' şeklinde konuştu.