Adana Barosuna 4 yeni üye

30.11.2012 13:40:48

Adana Barosuna 4 yeni üye

Adana(Ulus)--Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, her yargı paketiyle getirilen bir mesleğin temsilcileri durumuna gelindiğini söyledi.

Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 4 yeni üyeye ruhsatnameleri düzenlenen törenle verildi. Adliye’deki Avukat odasında gerçekleşen törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Çıtırık,şunları söyledi:

‘’Türkiye  üzülerek belirtmek gerekirse  huzurun, iç barışın ve toplumsal bir uzlaşının yakalanamadığı  günlerden geçiyor.  Gün geçmiyor ki, şehit haberleri alınmasın. Gün geçmiyor ki, parlamenter- demokratik rejim yerine başkanlık modelinin getirilmesine yönelik tartışmalar olmasın, gün geçmiyor ki, hukuk  devleti anlamında ilerlemesi, yol alması gereken ülkemiz malesef henüz kanun devleti bile sayılamayacak günlere dair çeşitli uygulamalar yaşamasın.

Hukuk fakültelerinin sayısının 104 olduğu, fakülteler arasındaki ortak bir müfredatın yaşama geçirilemediği, meslektaşlarımıza bütün baroların uygulanabilir bir eğitim anlayışı içerisinde gerekli staj eğitimin verilememesi sonucunda sıkıntının, sorunun içinde yüzen ve açıklanan her yargı paketi ile birlikte gerileyen mesleğin temsilcileri durumuna gelmiş bulunuyoruz. ‘’

Av. Çıtırık, daha sonra ruhsatlarını alarak mesleğe adım atan Benay Keskin İşoğlu, Mehmet Şirin Korkmaz, Özlem Yalçın ve Recai Enis Ahmet Akalın’ı da kutlayarak şu ifadelerde bulundu:

“ Bugün verilen emeğin, alınteri ve mücadelenin taçlandığı bir gün.  Ben üç meslektaşımı da tebrik ediyorum. Hem günlük yaşantılarında, hem de meslek yaşantılarında sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirmelerini, şahsım ve yönetim kurulum adına başarılar diliyorum. Her zaman söylediğim gibi şöhret ve ün kazanabilir ama asıl olan saygınlık ve itibardır. ‘’

CÜBBESİNİ EŞİ GİYDİRDİ

Adana Barosu’nda stajını tamamlayan Benay Keskin İşoğlu’na cübbesini ise yanında staj yaptığı eşi Dr. Av. Tarık Polat İşoğlu giydirdi.

Törene, Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Ümit Büyükdağ Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri, Av. Burcu Pul Turan, Av. Özge İşisağ Şaşmaz, Av. Zehra Bulut, Av. Osman Olcay, Av. Ziya Yalaz katıldı

 

RUHSATLARINI ALDI

Adana Barosu’nda ruhsatnamelerini alan üyeler:

Benay Keskin İşoğlu  (Çağ Üniversitesi mezunu)

Mehmet Şirin Korkmaz (Dicle Üniversitesi mezunu)

Recai Enis Ahmet Akalın (Çağ Üniversitesi mezunu)

Av. Özlem Yalçın (Selçuk Üniversitesi)



1

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

2

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

3

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

4

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

5

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”