Tarih: 16.03.2013 23:00

Adana Enerjisa’ya kaldı

Facebook Twitter Linked-in


Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis'i kapsayan Toroslar Elektrik Dağıtım ihalesini Sabancı Holding’in Enerjisa şirketi kazandı. 2 milyon 882 bin dolayında abonesi olan Toroslar  ve AYEDAŞ ihalesi 3 milyar dolar ile Sabancı Holdin’e bağlı Enerjisa şirketinde kaldı.

teias_Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım verdi. Kapalı turlarda Elsan, Eksim OGG ve Alsim ihale dışı kaldı. Açık artırmada ise Park Holding, Aksa, Doğu Akdeniz OGG ve Çalık Enerji ve Fina Enerji-Fina Limancılık ihaleden çekildi.

Bir günde yaklaşık 3 milyar dolarlık özelleştirme alan Enerjisa adına değerlendirme yapan Enerjisa Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Hakman, 2006’da özelleşen sektörde öncü olmak için yola çıktıklarını söyledi. Hakman, “Yeni ortaklık sonrası en büyük oyuncu olma yolunda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
2015 için koydukları hedefleri bugünden güvenceye aldıklarını ifade eden Hakman, AYEDAŞ’ın iptal edilen 1.8 milyar dolarlık ihalesinin altında kalındığının anımsatılması üzerine Hakman, gerçek rakamın sonuçlanan rakam olduğunu sözlerine ekledi.

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —