“ADANA, İŞSİZLİKTE, PAHALILIKTA BAŞI ÇEKİYOR”

8.04.2018 22:06:32

“ADANA, İŞSİZLİKTE, PAHALILIKTA BAŞI ÇEKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın işsizlikte birinci, en pahalı iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Türkiye İş Kurumu’nun uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programdan (TYP) yararlanan işçilere bu yıl iş başı yaptırılmaması nedeniyle konuşan Tümer, TYP’nin işsizliğin yoğun olduğu yerlerde istihdamda zorluk çeken işsizlerin çalışabilmesine olanak tanıma amacı taşıdığını ancak işsizlikte birinci, hayat pahalılığında üçüncü sırada yer alan Adana’da bu kapsamdaki işçilere henüz çalışma izni verilmediğini vurguladı.
“Adana ilimiz işsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerin başında gelmektedir ve hayat pahalılığında da Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır” diye konuşan Tümer, şunları söyledi:
“Bu olumsuzluklara karşılık Türkiye genelinde birçok ilde Toplum Yararına Program kapsamında çalışan işçiler iş başı yapmışken maalesef bu kapsamdaki işçiler Adana’da henüz işe başlatılmamıştır. Geçtiğimiz yıl 18 Mart’ta iş başvuruları alınan ve 24 Mart’ta işe başlayan çalışanların, bu yıl Nisan ayında olmamıza rağmen henüz iş başvuruları dahi alınmamıştır. Program gereği yılda 9 ay çalışma olanağı tanınan işçilerimiz için başvuru süreci ne zaman başlayacaktır?”



1

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

2

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

3

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

4

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

5

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM