Tarih: 12.06.2020 18:08

ADANA ŞALGAMI ARTIK COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ

Facebook Twitter Linked-in






Adana ticaret Odası’nın başvurusu sonucunda “Adana Şalgamı”na Türk Patent ve Marka Kurumunca “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” verildi.





ATO Başkanı Atila Menevşe, ATOSEV Tesisleri'nde ATO Meclis Başkanı İsmail Acı- Şalgam Üreticileri Derneği Başkanı Selahaddin Nas ile düzenlediği basın tanıtım toplantısında, Adana Kebabından sonra Adana Şalgamına da tescil almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.





Adana’nın değerli birçok ürününün olduğunu ifade eden Atila Menevşe, “Bunları güvenilir bir ürün olarak lanse etmek ancak böyle tescille olabiliyor. Bu sayede bu ürünler markalaşacak. Adana, bu ürünleri markalaştırmasıyla birlikte marka şehir olacak. Bunları değerlendirebilirsek ekonomik anlamda da büyük bir fayda elde etmiş olacağız. Adana Şırdan, Adana Analı-Kızlı, Adana Halka Tatlı, Adana İçli Köfte, Adana Aşlama, Adana Bici Bici, Adana Taş Kadayıfı ve Adana Karakuş Tatlısı için de tescil çalışmalarımız devam ediyor” dedi.





Şalgam Üreticileri Derneği Başkanı Selahaddin Nas da Türkiye dışında başka yerde üretilmeyen şalgamın, alınan tescille değerinin daha da arttığını söyledi. Alınan bu belgeyle, ürünün yurt dışında tanıtımının çok daha rahat yapılabileceğini vurgulayan Nas, tescil sayesinde ürünün pazarının daha da genişleyeceğini ve ihracatının artacağını ifade etti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —