Tarih: 29.09.2021 14:58

ADANA SPOR TESİSİ FAKİRİ Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Sarıçam Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karate Federasyonu ile birlikte düzenlenen Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri yapıldı. Müsabakalar Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Müsabakalara 45 ilden 700 sporcu katılırken, 40’ın üzerinde hakem görev yaptı. Bir de antrenörleri ekleyecek olursak 3 gün süren şampiyonada Adana’da yaklaşık 800 kişi konuk edilmiş oldu.
Adana iklim olarak her türlü spor organizasyonunu yapmaya müsait bir kenttir.
Ancak, kentimizde yeterli sayıda spor tesisi olmadığını düşünüyorum. Kentimizde ne kadar çok spor merkezi olursa, o kadar fazla spor organizasyonları yapılır diye düşünüyorum.
Üstelik spor merkezleri ve bahis spor salonları ne kadar çok olursa gençlerimiz ve çocuklarımız o kadar çok spora kanalize edilir, kötü alışkanlıklar edinmesinin önü alınır.
Unutulmamalı ki, çocuklar ve gençlerimiz bu ülkenin gelecekteki yöneticileri olacaktır.
Ve bu spor salonlarında yetişen çocuklar Türkiye, Avrupa, Dünya hatta Olimpiyat şampiyonları oluyor…
Adana kent olarak geçmiş yıllarda pamuğuyla, sanayicisiyle ünlüydü. Hatta Yeşilçam filmlerine konu olurdu.
Artık bundan sonra Adana sporla anılmalı. Adana’da o kadar çok başarılı sporcu var ki, bunlara destek verilmeli. Özellikle Uzakdoğu sporlarına gönül veren gençler yurt dışındaki müsabakalarda büyük başarılar elde ediyor. Yurtdışında başarılı olan sporcularımız milli marşımızı dinletip Türk Bayrağını göndere çektiriyorlar. Bu da bizler için gurur kaynağıdır. Bu başarıların daha da artması için daha çok spor tesisi yapılması gerekiyor.
Mesela yıkılan 5 Ocak Stadı’nın bir bölümüne spor tesisi yapılabilir. İnsanlar zaten 5 Ocak Stadı’na yakın olan Merkez Park’a, biraz gerisinde bulunan Atatürk Parkı’na gidip dinlenebiliyor. Bence yıkılan 5 Ocak Stadı’nın yerine spor tesisleri yapılması konusu düşünülmeli…
Burada da Adana’daki dinamiklere, kentimizi yönetenlere büyük görevler düşüyor…
Yani Adana Valimiz Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile STK başkanlarına büyük görevler düşüyor.
Hatta en büyük görev biz basın mensuplarına düşüyor. Sevgili meslektaşlarım bu konuyu gündeme taşırlarsa hem Adana hem de gençler adına çok büyük bir görevi yerine getirmiş sayılacaklar…


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —