Tarih: 22.01.2013 17:59

Adana suç sayısında 8. sırada

Facebook Twitter Linked-in

adana_ucakAdana’da 2011 ve 2012 yıllarında faile meçhul cinayet bulunmadığı açıklandı. Geçen yıl 512 tabanca, 1,5 milyon paket kaçak sigara, 12 bin uyuşturucu hap ve 530 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı; Asayiş, Trafik, Eğitim, Personel ve Muhabere Şube Müdürlüklerinin 2011 ve 2012 yılları mukayeseli değerlendirme raporu şöyle:

“İlimizin huzur ve güvenliğinin artırılması, her türlü suçun engellenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak Polis ve Jandarma ekiplerimiz 7/24 esasına göre asayiş hizmeti sunmaktadır. İlimizde meydana gelen bütün suçların %92'sinin asayiş suçu olduğu göz önüne alındığında asayiş hizmetlerinin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

GÜVEN TİMLERİ GÖREVDE

Vatandaş odaklı bir güvenlik hizmetinin en önemli unsuru olan önleyici hizmetler        ilimizde; ana arterlerde ve halkımızın yoğun olarak bulunduğu merkezi bölgelerde yaya olarak görev yapan sivil' Güven Timleri', güven timlerinin etrafındaki bölgelerde görev yapan resmi ve motosikletli 'Yunus Timleri' ile şehrin bütün bölgelerinde 7/24 esasına göre çalışan 'Resmi Devriye Ekipleri' tarafından yürütülmektedir.

2012 yılı içerisinde ekiplerimizce 1 milyondan fazla gbt sorgulaması yapılmış ve değişik suçlardan aranan 5800 kişi yakalanmıştır.

512 tabanca, 1,5 milyon paket kaçak sigara, 12 bin uyuşturucu hap ve 530 kg. uyuşturucu madde elde edilmiştir.

SUÇ SAYISINDA 8. SIRADA

Ülke genelinde işlenen suç sayılarına göre Adana Türkiye'de 8. sırada, nüfus/suç sayısı oranında ise 10. sırada bulunmaktadır. Bu da önleyici hizmetlerin etkin bir şekilde yerine getirildiğinin bir göstergesidir.

SON 2 YILIN FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİ YOK

Kişilere Karşı Suçlar: 2011 ve 2012 yılında fail-i meçhul cinayetimiz bulunmamaktadır. Kişilere karşı işlenen bütün suçlarda aydınlatma oranımız % 98'dir.

Malvarlığına Karşı Suçlar: Bütün suçlarda olduğu gibi malvarlığına karşı işlenen hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve gasp gibi suç sayıları ülke ortalamasının altındadır. Bu suçlarda aydınlatma oranı % 43 olup, bu oran ülke ortalamasının çok üzerindedir.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —