Tarih: 07.09.2012 22:54

Adana Vizyon 2023’e rektör desteği

Facebook Twitter Linked-in

Adana Güç Birliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ve yönetim kurulu Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret ederek “Adana Vizyon 2023”ü anlattı ve destek istedi.
Güçbirliği Vakfı Başkanı Serbest, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı, vakıfta onursal üye olarak görmek istediklerini belirtti. Vakıf tarafından 2000 yılında çıkarılan “Adana’nın Sosyoekonomik Raporu” isimli kitabı Rektör Kibar’a sunan Serbest, vakfın çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.
Adana’nın gelişmişliğinin artırılmasında Çukurova Üniversitesi’nin lokomotif bir kurum olması gerektiğini söyleyen Serbest, “Kurum olarak Rektörümüzden yüksek bir beklenti var. Bizde vakıf olarak rektörümüze destek vermeye hazırız. Önümüzde ‘Adana Vizyon 2023’ proje çalışması var. Bu proje içerisinde Çukurova Üniversitesi’nden de katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Amacımız güç birliği sağlayarak üniversite-sanayi işbirliğini daha aktif bir duruma getirmek” dedi.
Prof. Dr. Mustafa Kibar da “Adana Vizyon 2023” projesinin Adana için önemli bir çalışma olduğunu ve Çukurova Üniversitesi olarak bu çalışmaya katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
Kibar, “Adanalılık ruhunun canlanması ve “Önce Adana” anlayışıyla hareket etmemiz gerekiyor. Üretilen bilgi topluma yansımıyorsa, ürün ve teknoloji olarak yansımıyorsa sorun var demektir. Şu andaki amacımız üniversite olarak neler yapabiliriz ve güzel Adana’mıza nasıl katkı sağlayabiliriz, buna bakacağız. Bu yüzden Adana Güç Birliği Vakfı gibi vakıflarla işbirliği içinde olmak istiyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —