ADANA ADLİYESİNDE “UZLAŞTIRMA GÖRÜŞME VE BEKLEME ODASI” AÇILDI
HABERLER 24.05.2024 22:19:00 0

ADANA ADLİYESİNDE “UZLAŞTIRMA GÖRÜŞME VE BEKLEME ODASI” AÇILDI

Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Adana Adliyesinde uzlaştırma görüşme odası açıldı.

Yapılan açıklamaya gore, ''Uzlaştırmacıların ve Uzlaştırma Büro Personelinin Kapasitesinin Güçlendirilmesi" faaliyeti doğrultusunda örnek bir uzlaştırma görüşme odası oluşturulması çalışmalarına başlandı.ç

Ceza İşleri Genel Müdürü Ali Öztürkmen, Alternatif Çözümler Daire Başkanı Merve Özcan, Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı Tetkik Hâkimi Abdullah Ataoğlu, Proje temsilcileri ve Projede görevlendirilmiş mimar bir uzmandan oluşan heyet ile birlikte pilot olarak belirlenen Adana Adliyesine çalışma ziyareti gerçekleştirilmişti. 

Bu çalışma ziyareti sonrasında projede görevlendirilen mimar uzman ve oluşan heyet tarafından Adana Adliyesi Uzlaştırma Bürosunda yerinde incelemeler yaparak bir uzlaştırma bekleme, bir de uzlaştırma görüşme odası olmak üzere iki oda proje kapsamında tamamlandı.

Ceza İşleri Genel Müdürü Ali Öztürkmen, Genel Müdür Yardımcısı Orhan Cüni, Alternatif Çözümler Daire Başkanı Merve Özcan, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı William Massolin, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Bestami Tezcan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İcra İşleri Daire Başkanı Abdulkadir Aslan, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, İcra İşleri Daire Başkan Yardımcısı, Cumhuriyet Savcıları, Uzlaştırmacılar ve Uzlaştırma Bürosu Personellerinin katılımı ile Adana Adliyesi Uzlaştırma Bürosunda tamamlanan ve Türkiye'deki ilk örnek Uzlaştırma görüşme ve bekleme odalarının açılışı gerçekleştirildi. 

Adana’da  uzlaştırma işlemlerinde görev alan 618 uzlaştırmacı bulunduğu belirtilen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, şöyle denildi:

 “Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı'nın Adana Adliyesinde gerçekleştirmiş olduğu daha önceki çalışma ziyaretleri ve bu kapsamda yapılan toplantılar sonrasında alınan kararlar gereğince Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna Uzlaştırmacıların da sayısı göz önünde bulundurularak emek ve zaman kaybının yaşanmaması adına dört uzlaştırma odası oluşturulmuştur. Mevcut uzlaştırma odalarından bir tanesi pilot uygulama kapsamında örnek uzlaştırma odası olarak yeniden dizayn edilmiştir. 

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığının yürüttüğü proje kapsamında hazırlanan bu görüşme ve bekleme odaları ile uzlaştırma işlemlerinde dosya tarafları ve uzlaştırmacılar açısından verimli bir görüşme ve uzlaşı ortamı sağlanması amaçlanmıştır. “

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.3° / 25°