ADANA ŞALVARI TESCİLLENDİ
ÖZEL 10.05.2024 20:56:00 0

ADANA ŞALVARI TESCİLLENDİ

Kebap, Şalgam gibi bir çok üründen donra, kendine has tarzıyla sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Vali Yavuz Selim Köşger’e Asana Şalvarının tescil belgesini verdi, bir de şalvar hediye etti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yönetim kurulu üyeleri ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan;  Vali Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ederek tescil belgesini verdi.

Adana şalvarının coğrafi işaretle tescillenmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali Köşger, “Adana şalvarı, sadece bir giyim ürünü değil aynı zamanda şehrimizin tarihini, kültürünü ve kimliğini yansıtan önemli bir semboldür. Coğrafi işaret almasıyla birlikte bu sembolün değeri ve anlamı daha da ortaya çıkmış oldu.” dedi.

Coğrafi işaret alan ürünlerin, o bölgenin kültürel kimliğini ve mirasını koruduğunu aktaran Vali Köşger, “Bu ürünler genellikle geleneksel üretim teknikleri ve yerel bilgi birikimiyle üretilirler. Bu da o bölgenin kültürel geçmişini ve toplumsal dokusunu en güzel şekilde yansıtarak o bölgeye marka değer kazandırır. Bizler de Valilik olarak köklü geçmişiyle birçok değeri bağrında taşıyan Adana’mızın coğrafi işaretli ürünlerini arttırmak ve kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu ana kadar Adana şalvarımızla birlikte 22 ürünümüz tescillendi. 18 ürünümüzün tescillenme süreçleri ise devam ediyor. Kentimizin kültürünü yansıtan bu ürünlerin Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi için gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: ADANA ŞALVARI TESCİLLENDİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°