ADANA
Manşet Haber 29.03.2022 01:39:36 0

ADANA'DA 10. ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI COŞKUSU

ADANA'DA 10. ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI COŞKUSU






'Nisan'da Adana'da' sloganıyla bu yıl 23- 27 Mart tarihleri arasında 10'uncu kez düzenlenen Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce misafiri konuk etti.









Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda bu yıl kortej geçişi de yapıldı. Kortej yürüyüşü İstasyon Meydanı'ndan başladı, Atatürk Caddesi'nde devam ettikten sonra töreninin yapılacağı Merkez Park'ta sona erdi. Çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu kortejde renkli görüntüler oluştu. Ancak yağmur nedeniyle kortej yürüyüşü katılımcılar araçlarla merkez parka taşınmak zorunda kalındı.









Kortejin ardından karnavalın resmi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Dr. Süleyman Elban ve protokol üyelerinin alandaki gongu çalmasıyla gerçekleşti.









Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy; Vali Dr. Süleyman Elban, milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşlik ettiği Portakallı Lezzetler Yarışması kapsamında açılan stantları da gezerek şeflerden bilgi aldı.









Birbirinden renkli etkinliklerin yapıldığı karnavalla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy; Portakal Çiçeği Karnavalı'nın sadece kültür, sanat değil gastronomiyle de desteklendiğine vurgu yaptı. Bakan Ersoy, 'Bakanlık olarak Portakal Çiçeği Karnavalı’nı başarılı buluyoruz. Önümüzdeki sene itibarıyla bakanlık himayesinde çok daha uzun bir sürede geniş katılım haline getirmek için destek vereceğiz. Süreç uzatılırsa, 3 günle sınırlı kalmayıp daha fazla uluslararası etkinlikler olursa hem turist gelişi hem de Adana'nın markalaşması adına daha iyi olur diye düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.









Portakal Çiçeği Karnavalı ile ilgili Vali Elban,”Yüz binlerce insanın katıldığı Portakal Çiçeği Karnavalı’nı, Adana’mıza yakışır bir şekilde büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Daha önceki yıllarda da bu festivaller ve başka büyük etkinlikler de gerçekleştirildi. Tüm bu etkinliklerimizde bırakın nahoş bir hadise yaşanmasını insanların birbirini incittiğine bile şahit olmadık.” dedi.





Adana’nın son 10 yıl içerisinde bir festivaller şehri haline geldiğini belirten Vali Elban;  Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 2011 yılında Adana’da başlayıp birkaç yıl içinde uluslararası boyut kazanması ve her yıl bir önceki yıldan daha coşkuyla, daha ilave yeni temalarla yapılıyor olmasının, bu festivali planlayan ve festivale  destek veren herkesin en başta da Adana halkının bir başarısı olduğunu söyledi.









Vali Elban; “Bu karnavalın oluşturulmasında, bugüne kadar getirilmesinde, bugünkü karnavalın organizesinde emeği geçen herkese; Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sanatçılarımıza, basın mensuplarımıza, Adanalı hemşehrilerimize ve Adana'yı seven tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.' dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.9° / 23.3°