Tarih: 19.05.2022 20:02

ADANA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in






19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü Adana’da  büyük bir coşkuyla kutlandı. 





Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar; kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşların bando eşliğinde İstasyon Meydanı’na yürümesiyle sürdü.









İstasyon Meydanı’nda büyük bir katılımla gerçekleştirilen kutlama töreninde Vali Dr. Süleyman Elban, törene katılan protokol üyelerinin, gençlerin ve vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın günün anlam ve önemine istinaden gerçekleştirdiği konuşmayla sürdü.









Çintimar’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunması, halk oyunu ve jimnastik gösterileriyle devam eden tören bir hayli renkli sahnelere ev sahipliği yaptı.









Vali Elban’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrencilerin katıldığı kutlama programı; gerçekleştirilen gösterilerin akabinde uluslararası yarışmalarda dereceye giren gençler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle liseler arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —