ADANA
Manşet Haber 16.03.2017 12:51:24 0

ADANA'DA “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ” PANELİ

ADANA'DA “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ” PANELİ

Adana Barosu, Eğitim İş Adana 2 Nolu Şubesi, Adana Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” paneli yapılacak.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat : 14.00’da düzenlenen panelde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa Hukukçusu Avukat Prof. Dr. Süheyl Batum, Psikiyatrist-Yazar Dr. Semih Dikkatli ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık ko nuşmacı olacak.
Panelin açılış konuşmasını Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük yapacak.
Referandumda Anayasa değişikliğinin neleri öngördüğü ve neden “HAYIR” denilmesi gerektiği ile ilgili olarak görüşlerini ifade edecek Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 17 Mart Cuma günü saat 17:00’da Adana’nın Pozantı ilçesi, 18 Mart Cumartesi günü saat 10:30’da Adana’nın Sarıçam ilçesi Kılıçlı Köyü, aynı gün saat 12:00’da Ceyhan ilçesi, saat 17:00’ da ise Çukurova ilçesi Şambayadı Köyü’nde yurttaşlarla da buluşacak.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, OHAL ve KHK’lar Türkiye’sinde rejim değişikliği ölçüsündeki Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili şöyle konuştu:
“Ülkemizdeki toplumsal ayrışma ve kutuplaşma, bunun daha üst düzeyde yaşanmasını isteyen siyasal iktidar mensuplarının söylemleri, aynı zamanda değişikliğin kuvvetler ayrılığına dayalı, denge, denetleme ve kontrol mekanizmalarını öngören parlamenter sistemi, ana unsur olarak TBMM iradesini adı Cumhurbaşkanı olacak tek bir kişiye bırakması katılımcı demokrasi ve çağdaş yönetim modeline uymayacağından “HAYIR” diyoruz.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°