Tarih: 13.03.2014 21:00

Adana’da Avukatlar Yürüdü : “Katil Var”,”Hırsız Var”

Facebook Twitter Linked-in

avukatlar_yurudu_haykirdi (14)Adana Barosu’na kayıtlı avukatlar “Acımız Büyük” yürüyüşü yaptı. Cübbeleri ile kentin en merkezi semti Atatürk Caddesi’nde yürüyenb Avukatlar, “katil Var” ve “Hırsız Var” diye haykırdı.

Adliye eski binası önünde toplanan avukatlar, üzerlerinde cübbeleri ellerinde ekmeklerle adliye binasından Atatürk Parkı’na yürüdü, adalet istiyoruz mesajı verdi.  Avukatların cubbeli eylemine CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ile vatandaşlar da destek verdi. Avukatlar yürüyüş süresinde  sloganlar attılar, bir gün önce Adana’daki eylemlerde polis tarafından kullanılan gaz kapsüllerini gösterdiler. Ekmekler ve karanfiller bu eylemin de simgesiydi. Sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’na yürüyen avukatlara yol boyunca vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Siyah bir örtü üzerine ekmekler koyan karanfiller bırakan avukatlar, gezi olaylarında yaşamını yitirenler için yoklama yaptılar. Baro adına açıklama yapan Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çırıtık, protesto hakkını kullanan vatandaşlara şiddet uygulanmasını ve Egemen Bağış’ın ölü sevici ifadesini eleştirdi.  Çıtırık; “ Bu kadar yas ve üzüntü içerisindeyken bağışlanamayacak birisi var. İnsani yeteneklerinden yoksun bağışlanamayacak Bağış, bizleri ölü sevicilikle suçlamakta, biz de buradan bu zihniyeti kınıyoruz” dedi.

Yürüyüş süresinde polis geniş güvenlik önlem almasına karşın herhangi bir müdahalede bulunmadı.avukatlar_yurudu_haykirdi (15) avukatlar_yurudu_haykirdi (16) avukatlar_yurudu_haykirdi (13) avukatlar_yurudu_haykirdi (12) avukatlar_yurudu_haykirdi (11) avukatlar_yurudu_haykirdi (10) avukatlar_yurudu_haykirdi (9) avukatlar_yurudu_haykirdi (8) avukatlar_yurudu_haykirdi (6) avukatlar_yurudu_haykirdi (5) avukatlar_yurudu_haykirdi (4)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —