ADANA’DA BENİM OKULUM EĞİTİM FUARI
Manşet Haber 29.11.2018 19:38:29 0

ADANA’DA BENİM OKULUM EĞİTİM FUARI

ADANA’DA BENİM OKULUM EĞİTİM FUARI

Türkiye’de ilk defa Adana’da organize edilen ve kendi alanında tek olan; ‘1. Benim Okulum Eğitim Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. 7 bin metrekarelik bir alanda toplam 79 eğitim kurumunun katılımıyla gerçekleştirilen fuar, ilk günden adeta ziyareti akınına uğradı.
2K Fuarcılık tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova belediyeleri ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilen; ‘1. Benim Okulum Eğitim Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Törene; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana İl Milli Eğitim Müdürvekili Muhammet Kabacık, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütok ve 2K Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necati Katlav da katıldı.
2K Genel Müdürü Ayça Katlav, ‘inovasyon’ kavramına dikkat çekip, fuarcılık sektörüne ‘yeni bir yaratıcılık’ getirdiklerini söyledi. Katlav, ‘1. Benim Okulum Eğitim Fuarı’ ile bugüne kadar alışılagelmiş fuarcılık anlayışına yeni bir bakış açısı getirdiklerini anlattı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça; savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi irfan ordusuna bağlıdır” dedi.Katlav, şöyle devam etti:
“İşte biz tam da bu noktada Türkiye’nin geleceği ve bu geleceği kurgulama adına eğitimin ne kadar önemli olduğunu bu fuarla birlikte ortaya koymaya çalıştık. Amacımız; eğitim ana temasında sektörün tüm paydaşlarını tek bir çatı altında bir araya getirip, kendilerini tanıtma adına bir fırsat sunmak. Bu fuar organizasyonuyla birlikte Adana’nın köklü eğitim kurumlarına vefa borcumuzu öderken, geleceğe sahip çıkma misyonumuzu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Eğitim kurumlarımızın gücüne güç katıyoruz bir bakıma”
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak fuara 20 okulla katıldıklarını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürvekili Muhammet Kabacık, bugün Adana’daki özel okulların toplam eğitim kurumları arasındaki payının da yüzde 20 olduğunu, bunu yüzde 15 seviyesine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Kabacık, “Eğitim-öğretimdeki temel hedefimiz; çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik olanaklara sahip olmanın yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerimize bağlı bir birey olarak yetiştirmek”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24° / 12.4°