ADANA’DA BETONART MİMARLIK YAZ OKULU

16.08.2016 12:28:18

ADANA’DA BETONART MİMARLIK YAZ OKULU

Adana(Ulus)--2002 yılından beri TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği)’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği ve OYAK Adana Çimento’nun desteğiyle gerçekleşen BETONART Mimarlık Yaz Okulu 13 Ağustos akşamı yapılan sertifika töreni, sergi ve çalışmaların sunumu ile sona erdi.

18 üniversiteden 26 mimar adayının katıldığı Yaz Okulu’nun kapanış ve sunumu için 13 Ağustos saat 18:00’de OYAK Adana Çimento Fabrikası’nda bir etkinlik düzenlendi. Eski yaz okulu katılımcılarının ve moderatörlerinin de davetli olduğu gecede öğrencilere katılım sertifikaları TÇMB CEO’su İsmail Bulut tarafından verildi.mimarlik_yaz_okulu (2)

Küratörlüğünü Nilüfer Kozikoğlu’nun, moderatörlüğünü Coşkun Çağlar Armağan, Ozan Avcı, Avşar Gürpınar, Ertunç Hünkar ve Ecem Sarıçayır’ın yaptığı yaz okulunun bu yılki temasında “nFORM nSCRIPT. Temaya bağlı olarak odaklanmayı tercih ettikleri konular–yüzey kırıklarının sınırları, akışkanlıktan elde edilecek çeşitlilikler, hareketle formu yakalamak, betonun düşey kesiti ve yapısal örgü-üzerine katılımcılarla birlikte betonla çok farklı malzemeleri bir araya getirerek birbiri ardına deneysel çalışmalara imza attılar. Bu çalışmalar sırasında betonla, alternatif kalıp malzemeleri ve şekil alma teknikleri kullanılarak küçük ölçekli çok sayıda ürün çıkarıldı. Bu deneysellik ve bu yıl 15.sinin gerçekleşmiş olması Adana’ da gerçekleşen BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu geçmiş yıllarda düzenlenen yaz okullarından farklı kıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Michael Edward’ın ve Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Ar.Gör. Cansu Cürgen’nin de konuk olarak katıldığı kapanış gecesinde öğrenciler 9 günlük süreci ve yaptığı çalışmaları anlattılar.mimarlik_yaz_okulu (3)



1

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

2

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

3

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

4

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

5

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”