Tarih: 02.03.2020 15:29

ADANA’DA EN FAZLA ŞANLIURFALI YAŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

TUİK Adana’da en fazla Şanlıurfalıların yaşadığını açıkladı. TUİK’e göre Adana’da 104 bin 289 Şanlıurfalı yaşıyor.  Adanalılar ise en çok İstanbul’da bulunuyor. TUİK Adanalı 95 bin kişinin İstanbul’da olduğunu belirledi.

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2019 yılında Adana’da ikamet eden kişilerin %40,6’sı Adana dışındaki illerin nüfusuna kayıtlı. Adana ilinde ikamet eden kişilerin nüfusa kayıtlı oldukları illere göre dağılımına bakıldığında en fazla Şanlıurfa en az Yalova nüfusuna kayıtlı kişiler olduğu ifade edildi.

Adana ilinde ikamet eden kişilerin nüfusa kayıtlı oldukları illere göre dağılımına bakıldığında sırasıyla en fazla  Şanlıurfa, Mardin ve Osmaniye; en az Yalova, Bartın ve Edirne nüfusuna kayıtlı kişiler olduğu ifade edildi.

Adana nüfusuna kayıtlı olan kişilerin ikamet ettikleri illere göre dağılımına bakıldığında,sırasıyla en fazla İstanbul, Mersin ve Antalya’da; en az Ardahan, Bartın ve Bayburt’ta ikamet ettiği ifade edildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —