“ADANA’DA EŞİT HİZMET YOK”
GÜNCEL 7.08.2016 23:34:36 0

“ADANA’DA EŞİT HİZMET YOK”

“ADANA’DA EŞİT HİZMET YOK”

Adana(Ulus)--Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kozan’da köyler ve yaylalardaki vatandaşları ziyaret etti, “Birinci görevimiz halkımızın derdine ortak olmak, olabildiğince sorunlarına çözüm üretmektir” dedi.tumer_kozan_buyuksehir_esit

Bütünşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsü verilen ancak merkez ilçelerdeki mahallelerin aldığı hizmetleri göremeyen Eskimantaş, Karahamzalı, Kargapazarı, Boztahta ve Göller Yaylası’nda vatandaşlarla bir araya gelen Zülfikar İnönü Tümer, sadece seçim zamanlarında vatandaşlarla buluşma devrinin sona erdiğini vurguladı. Meclisteki çalışmaları dışında Adana merkez ve tüm ilçelerde halkla buluşmaya özen gösterdiğini ifade eden Tümer, sorunların ilçe başkanları aracılığıyla kendisine kolayca ulaştırılabileceğine işaret etti.
Türkiye’nin iyi yönetilmediğine dikkat çeken Tümer, “Bütünşehir yasası çıktı ancak yol, içme suyu, sulama, kanalizasyon, temizlik sorunu arttı. Hiçbir bahaneye yer vermeden sorunların çözümü için ilçe başkanımız vasıtasıyla hangi konuda kim yetkiliyse kendisine ulaşacağız. Vatandaşın sorununa çözüm aramak bizim görevimiz” diye konuştu.
“ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR”
Belediye başkanlarının dahi bütünşehir yasasını özümseyemediğini söyleyen Tümer, “Adana’daki Gazipaşa mahallesi ile Boztahta, Eskimantaş, Kargapazarı, Karahamzalı ya da Göller Yaylası’na yapılan hizmeti bir tutamayız. Bütünşehir yasası her mahalleye eşit hizmeti öngörüyor ancak arada dağlar kadar fark var” dedi. Tümer, Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir kahramanlık örneği gösteren Kargapazar’da ‘Kurtuluş Anıtı’nı inceledi, köylülerden bilgi aldı.
Vatandaşların ağırlıklı olarak kanalizasyon, sulama, elektrik, yol, içme suyu, hazine arazileri ve orman sınırlarının yeniden belirlenmesine yönelik sorunlarını aktardığı Milletvekili Tümer, mahallelerde kendisine iletilen konularla ilgili yetkilileri anında arayarak çözüm arayışında bulundu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 12.1°